Türkiye Büyük Millet Meclisi Ramazan ayının ilk gününde, son çalışma günün gerçekleştirdi. Son meclis gününde önemli kararlar alınırken, alınan kararlarla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, AK Parti’nin çiftçiye darbe vurduğunu savundu.

Nurlu şöyle dedi: “AKP Grup Başkanvekillerinin son gün teklifi Mecliste kabul edilerek elektrik borcu olan çiftçilerin tarımsal destekleme ödemelerine el konulması için DSİ yasasına hüküm konuldu. Böylece elektrik dağıtım şirketleri çiftçilerin bankaya yatan destekleme paralarına el koyabilecek.

AKP döneminde elektrik dağıtım şirketlerinin tamamı özelleştirilmiştir. Çiftçinin tarımsal sulama elektrik borçları özel şirketlere olup, bunlar kamu alacağı değildir.

Çiftçilerin elektrik dağıtım şirketlerine olan borçlarının yapılandırılması ve faizlerinin silinmesi için TBMM Başkanlığına verdiğimiz kanun teklifleri ve önergeler elektrik dağıtım işleri özelleştirildiği ve bu borçlar kamu alacağı olmadığı gerekçesiyle reddedilirken, şimdi kanunla bu borçların kamu alacağı haline getirilmesi AKP’nin yanar-döner siyasetinden başka bir şey değildir.”

“16 YILDIR BAĞCIYI DÖVDÜLER, BİZ SADECE ÜZÜM YEMEK DERDİNDEYİZ”

Çiftçinin borcuna sadık olduğunu, ancak ürünü para etmediği için borcunu ödeyemediğini ifade eden Nurlu, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Cebinde parası olmayan köylüden alacağını tahsil edemeyen yandaş dağıtım şirketleri, parlamento döneminin son gününde AKP’ye istedikleri kanunu çıkarttırmışlardır.  Çiftçinin devletten alacağı tarımsal destekleme paralarına herhangi bir icra veya mahkeme kararı olmadan elektrik şirketlerince el konulmaz. Sayın Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, CHP İktidarında çiftçi aleyhine çıkarılan tüm yasalar, yeniden düzenlenecek, hükümetin alacağı kararlar mutlaka çiftçinin lehine, tarımsal üretiminin artırılmasına, ihracatın geliştirilmesine yönelik olacaktır. Bankalara yatan tarımsal destekleme ödemelerinin bloke edilemeyeceği ve haczedilemeyeceği yasal güvence altına alınacaktır. AKP Hükümetleri 16 yıldır sadece bağcıyı dövmüştür. 24 Haziran’dan sonra tek amacımız üzüm yemek olacaktır.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim