CHP'nin 35'inci olağan kongresinde Manisa İl Başkanlığına seçilen Halil Tokul, Manisa Şehzadeler İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Mazbatayı alarak göreve resmen başlayan Tokul, yönetimi ile birlikte CHP'yi en iyi noktaya taşıyacaklarını söyledi.

CHP Manisa il başkanlığının geçtiğimiz hafta sonunda yaptığı kongrede Nurittin Dingaz ile yarışan ve il başkanlığını kazanan Halil Tokul, Manisa Adliyesi'ne giderek mazbatasını aldı. Manisa Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen mazbata törenine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Baro Başkanı Ali Arslan, il başkanı adayı Nurittin Dingaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Törende Şehzadeler İlçe Seçim Kurulu Müdürü Selhattin Bozkurt Halil Tokul'a mazbatasını verdi. Tokul, CHP'yi Manisa'da en iyi noktaya taşımak için çalışacaklarını belirterek, " Kongrede demokrasinin gereklerini yerine getirdik. Bu mazbatayı 25 bin üyemiz adına ve Manisa adına alıyorum. İlimizin sorunlarını birlikte tespit edip, çözüm yolları üreteceğiz. CHP'yi Manisa'da en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.
Tokul ardından kongrede aday olan ancak seçilemeyen Nurittin Dingaz ile birlikte birlik beraberlik pozu verdi. Mazbata töreninin ardından CHP Manisa İl Başkanlığından devir teslim töreni düzenlendi. Mustafa Ada görevini yeni Başkan Halil Tokul'a teslim etti.
Editör: TE Bilişim