CHP Manisa Milletvekili Dr.Tur Yıldız Biçer, CHP Turgutlu İlçe Başkan'ı Erk Kayabaş ile geçtiğimiz Cuma günü Manisa Turgutlu'daki CP Tavukçuluk'ta işten çıkarılan 90 işçinin kurduğu direniş çadırına, destek ziyaretinde bulundu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'da faaliyet gösteren CP Tavukçuluk'un işten çıkardığı 90 işçinin direnişine destek verdi. İşçiler ile görüşen ve onların dertlerini dinleyen Biçer, AK Parti'nin asgari ücrete yaptığı zamların işten çıkarmalara sebep olduğunu söyledi.

İŞTEN ÇIKARMALAR DEVAM EDECEK
Manisa'nın Turgutlu İlçesinde faaliyet gösteren CP Tavukçuluk, asgari ücretin getirdiği ekonomik yükten dolayı küçülmeye gittiğini belirterek 90 işçisini işten çıkardı. CHP'li Biçer, edindiği bilgilere göre işten çıkarmaların devam edeceğini aktararak, AK Parti'nin asgari ücrete uyguladığı zam oranlarının göstermelik olduğunu ve işten çıkarmaların artarak devam edeceğini söyledi. Biçer'in açıklamaları şu şekilde: "Ülkemizde açlık sınırı 1400 TL, yoksulluk sınırı 4300 TL iken asgari ücrete gelen artış sadece 177 TL'dir. Var olan Asgari Geçim İndirimi eklendiğinde asgari ücret 1300 TL oldu. AKP'nin asgari ücrete yaptığı göstermelik zam kimi iş kollarında hak gaspı veya işçi kıyımına dönüşüyor. Bunlardan biri de Turgutlu CP oldu ne yazık ki. CP'nin asgari ücret artışını bahane ederek, işçilerin aldığı 4 ikramiye hakkını ortadan kaldırdığını ve işçileri baskı yoluyla bireysel sözleşmeler ile çalışmaya zorladığını öğrendik. Dayatılan sözleşmeyi imzalamayan 90 işçi cuma günü işten çıkarıldı. Görüştüğüm CP yetkilileri bunu 120'ye çıkaracaklarını söylüyor. Gerekçe ise asgari ücretin getirdiği yükten dolayı küçülmeye gitmek; üstelik bunu Türkiye'deki 15 CP merkezinde de yapacaklarını da ekliyorlar."

"İŞÇİLERİN İŞTEN ATILMASI AHLAKEN DE HUKUKEN DE SORUNLUDUR"
İşten çıkarılmaların son bulması gerektiğini vurgulayan Biçer, "Anladığım kadarı ile CP; ikramiyeleri kaldırarak asgari ücret artışını fırsata dönüştürmek istiyor. Kaldırılacak ikramiyelerle her işçiden 4 bin ile 7 bin TL arasındaki alacağını kesecek. İşçilerin; haklarını geriye götürecek bir sözleşmeyi imzalamaya zorlaması, aksi halde işçilerin işten atılması ahlaken de hukuken de sorunludur. Bu hukuksuz işten atmaları kabul etmek mümkün değil CP'nin bu işten vazgeçmesi, işten atmaların durdurulmasını ve atılan işçilerin geri alınmasını istiyoruz. Ayrıca şunu da ilave etmek gerek; Biliyorsunuz, CHP, iki seçimde de asgari ücretin vergilerden arındırılmış net 1500 TL olacağını bildirdi. Asgari ücretin her yıl enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacağını da duyurdu. Bu durum gerçekleşmiş olsaydı ne bugünkü gibi işçi kıyımları olacak ne de işverene yük getirilmiş olacaktı." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim