4 Nisan’da gerçekleştirilen genel seçimler sonrasında Bulgaristan’da hükümetin kurulamaması üzerine gerek ülkede gerekse Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmenleri Manisa’da iki ayrı okulda oy kullandı.

5 bine yakın Bulgaristan göçmeni oylarını kullanacakları okullara yanlarında çifte vatandaş olduklarını gösteren Bulgaristan Pasaportları ile geldi. Bulgaristan göçmenlerin yoğunlukta olduğu Manisa Yunusemre İlçesi Güzelyurt Mahallesi Polinas Endüstri Meslek Lisesinde oluşturulan elektronik oramda oylarını kullanırken öte yanda da Şehzadeler ilçesinde bulunan Karaağaçlı mahallesinde bulunan ortaokulda oy kullandılar.

Manisa Merkez, Karaağaçlı ve Selimşahlar mahallelerinde devam eden oy kullanımlarında bir aksilik olmaması için Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Manisa Başkanı Altan Hafızismailoğlu, Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Mustafa Kader ve Manisa Balkan Muhacırlar Kültür ve Dayanışma Dernek başkanı Murat Yenigün oy kullanımı öncesinde gerekli belgelerin hatasız doldurulması için yardımcı oldu.

 “SEÇMENLERİMİZ İLK KEZ ELEKTRONİK ORTAMDA OY KULLANDILAR”

4 Nisan’da yapılan seçimlerde 30 milletvekili elde ettiklerini hükümetin kurulamaması üzerine tekrarlanan seçimde Türk seçmenlerine daha büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Hafızismailoğlu: “Bulgaristan’da geleceğimiz için, emekli maaşlar, pasaportlarının devamı, vatandaşlık haklarının sürekli hale dönüştürülmesi yönünde bu seçim biz Türkler için çok çok önem arz etmekte. Geçen seçimde sadece bir sandık kurulmuştu. Tekrarlanan bu seçimde ilk kez elektronik ortamda oy kullanıldı. 5 bin seçmenin katılımını bekliyoruz.” dedi.

“BU KEZ HEDEFİMİZ 40 MİLLETVEKİLİ”

Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Mustafa Kader ise; “Geçen seçimde Türk milletvekilleri olarak 30’u bulmuştuk. Bu seçimde bunun üzerine 10 milletvekili ilave yaparak Bulgaristan parlamentosunda temsil edilme oranımızı 40’ın üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 350 bin Bulgaristan göçmeni soydaşımızın hiç üşenmeden önlerine konulan sandığa koşarak gelecekleri için oylarını kullanmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu

Merkezde yapılan seçimlerde polis, Karaağaçlı Mahallesinde ise jandarma birimleri seçimlerin olaysız geçmesi için her türlü önlemi aldı.

Editör: TE Bilişim