Türkiye’de son günlerin tartışma konusu erken seçim oldu. Özellikle muhalefet kanadından yapılan erken seçim söylemlerine Cumhur İttifakı’ndan seçim olmayacağı yönünde yanıtlar geldi. www.manisakulishaber.com canlı yayınına katılan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Defaatle söylendi ancak başta CHP ve yandaşları olmak üzere bir kısım anlamazlıktan geliyor. Olur olmaz, ikide bir erken seçim tartışmalarını gündeme getiriyorlar. Çok önemli beka mücadeleleri verirken ülkeyi seçim gündemine sokmaya çalışmak zararlı bir siyasettir. Erken seçim merken seçim yok.” dedi.

Burhan AKDEMİR

Fransa, ABD ve bazı Avrupa Birli ülkeleri Türkiye’yi Mavi Vatan dediğimiz yerden dışlama faaliyetlerine ve gayretlerine başladılar. Yunanistan, Antalya’ya 2 kilometre mesafedeki Meis Adası’na asker çıkarmaya kalkıştı. Küstahça bir takım iddialarda bulunmaya başladılar.

Türkiye iki sismik, üç de sondaj gemisiyle birlikte gerek Doğu Akdeniz’de gerekse Karadeniz’de sismik araştırmalarına devam edecektir. Bu araştırmalara mani olmak için uçak manevralarını da püskürttük. Birtakım oyunlarla ve şantajlarla Türkiye’yi Doğu Akdeniz’den mahrum etme çalışmaları var ama Türkiye hem haklı hem de güçlü bir pozisyonda. Bunun mücadelesini en iyi şekilde vermektedir. Hiçbir ülkeye Mavi Vatan’da boyun eğmeyecektir. Hak ve çıkarlarımızın, bir damla suyumuzun dahi hakkını koruyacaktır.

Diplomasi ya da savaş yolunun tercih edip etmeme kararı Türkiye’nin karşısında duran başta Yunanistan olmak üzere diğer ülkelere bağlı. Türkiye her zaman bütün meselelerde diplomatik yolu ve görüşmeyi tercih etmiştir. Faka bu meselede Yunanistan’ın bundan kaçındığını da görüyoruz. NATO’da yapılan görüşmeler de rutin görüşmelerdir. Şunu iyi bilmemiz lazım, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’la görüşülebilecek hiçbir meselemiz yok bizim. Biz onlarla ancak Ege’deki meseleleri konuşuruz. Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın hakkı yok. Yunanistan’ı kışkırtıp Türkiye’nin paçasına dolamaya çalışanlar, herhangi bir çatışmada Yunanistan’ı yalnız bırakacaktır. Onlara silah, uçak ya da gemi vermekle herhangi bir başarı elde etmeleri mümkün değildir.

Editör: TE Bilişim