Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarını eleştirdi. Erdoğan, Gezi Parkı Olayları'nı masum olarak değerlendirenlere "Ya gafillerdir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır." dedi.

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir kısmını Gezi Parkı Olayları'na ve dün görülen Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarına ayırdı.

Erdoğan Gezi'yle konuşmasında Gezi'yle ilgili kısıma şu sözlerle başladı "Dünkü gelişmeler Taksim'deki Gezi olaylarını hatırlattı. Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç ve çevre hassasiyetiyle başlayan olaylar devlete ve millete karşı sivil bir kalkışma halini almıştı."

Gezi Olayları, aslında tıpkı askeri darbeler tıpkı terör saldırıları 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi devleti ve milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. Bay Kemal bunu "aydınlık gençler" diye vasıflandırıyor. Bunlar "aldatışmış gençler" dir. Biz İstanbul'u ağaçlarla bezedik. İstanbul'u biz bezedik.

Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bunlar ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun Türkiye ayağı içerideydi ve bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onlarla beraber başkaları da onların içinde.

AKM'nin Taksim'e bakan yüzüne terörist posterlerini kimler astı? Bay Kemal senin takımın bunları astı. Senin aydınlanmış gençlerin bunlarsa bizim o gençlere ihtiyacımız yok. Bizim bu vatan için canını feda edecek gençlere ihtiyacımız var.

Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa; ya gafildir ya da taammüden bu ülkenin ve milletin düşmanıdır.

Editör: TE Bilişim