Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Manisa’ya gerçekleştirdiği ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Partisinin il binasında gündemi değerlendiren Enginyurt, AK Parti’nin kongreleri, Gara operasyonları, HDP’nin kapatılması söylemleri ve iktidarın muhalefete bakışını değerlendirdi. AK Parti kongrelerinin pandemiye rağmen yoğun kabalıklarla yapılmasını eleştiren Enginyurt, “Restoranlar, lokantalar, kahvehaneler kapalı. Niye koronavirüs varmış. Korona AKP’li mi? Sizin kongre salonlarında mesai yapmıyor mu? Size gelince her şey serbest, millete gelince her şey yasak. Yok öyle bir anlayış” dedi.

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, çeşitli ziyaretler için Manisa’ya geldi. Esnaf ziyareti yapan Enginyurt, partisinin il başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda DP Manisa İl Başkanı İdris Mecek, ilçe başkanları ve partili yöneticiler de hazır bulundu.

DP Ordu Milletvekili Enginyurt konuşmasına, pandemi kurallarına uyulmadan gerçekleştirilen AK Parti kongrelerini eleştirerek başladı. Pandemi tedbirleri kapsamında, lokanta, kahvehane, restoran gibi birçok hizmet sektörünün kapalı olmasına karşın AK Parti kongrelerinde salonların doldurulmasına tepki göstererek, “AKP’de 5 bin kişiyle kongre yapanların dümeni yerinde. Şimdi biz buraya toplandık. Sonra sosyal medyada bizi eleştirirler. ‘Sosyal mesafe nerede?’ diye sorarlar. ‘Küçük bir odaya toplanmışsınız korona mesafesi nerede?’ derler. Hadi lan. Beş bin kişi toplanınca aklınız nerede? Beş bin kişi aynı salondasınız. Restoranlar, lokantalar, kahvehaneler kapalı. Niye koronavirüs varmış. Sizin kongrelerde korona sizden mi, AKP’li mi? Sizin kongre salonlarında mesai yapmıyor mu? Size gelince her şey serbest, millete gelince her şey yasak. Yok öyle bir anlayış” şeklinde konuştu.

“PKK’LILAR HENDEK KAZARKEN EL SALLAYAN SİZSİNİZ”

Gara’da 13 vatandaşımızın şehit edilmesiyle ilgili de konuşan Enginyurt, şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde Cumhur ittifakı tarafından moda haline geldi. ‘13 tane şehidimizin sorumlusu bunlar. Bunlar HDP’ye ses çıkarmadı. Bunlar HDP ile ittifak yaptı’ diyorlar. HDP ile ittifak yapana yazıklar olsun. Ama Murat Karayılan denen vatan haini köpek, af dilerse tekrar televizyona çıkarırım diyene de yazıklar olsun. Kanlı katil Osman Öcalan’ı televizyona çıkarana da yazıklar olsun. 13 tane vatan evladı 6 yıldır Gara’da rehinken onu duymayıp, ondan haber almayıp Abdullah Öcalan denen kanlı katilden medet umana da yazıklar olsun. Şimdi çıkacak bir de utanmadan Millet İttifakı’nın mensuplarını HDP’li olmakla, yardım etmekle suçlayacaksınız. Yazıklar olsun insanlığınıza. Habur’da çadır mahkemesi kuran sizsiniz. PKK’lılar hendek kazarken el sallayan sizsiniz. Saraylarda PKK’lılar ile toplantı yapan sizsiniz. HDP ve PKK ile çözüm süreci yapmaya çalışan sizsiniz. Andımızı kaldıran, ‘Ne Mutlu Türküm’ diyen yazıları kaldıran sizlersiniz. Öyleyse bizde diyoruz ki kim HDP ile beraberse Allah onun belasını versin”

HDP’NİN KAPATILMASI SÖYLENTİLERİNİ YORUMLADI

Daha önceden de dillendirilen, ancak Gara’da verilen şehitlerin ardından daha sık gündeme getirilen HDP’nin kapatılması konusunda da değinen Enginyurt, “Utanmadan 13 şehidimizin hesabını vereceklerine CHP’yi, İYİ Parti’yi, DP’yi, Gelecek Partisi’ni, Saadet Parti’sini ve DEVA Partisi’ni suçluyorlar. Neymiş efendim HDP’ye ses etmemişiz. Madem HDP’ye ses edilecekse, HDP kapatılacaksa AKP ile MHP o mecliste ne iş yapıyor? Yargıtay’a başvurup HDP’yi kapattırsalar ya. Ama bunu yapmayacaksın dönüp sürekli karşı tarafı suçlayacaksın. Karşıdakilerde suskun puskun. Sesleri çıkmıyor. Niye, onların da onlardan farkı yok. Onlar da diyorlar ki ‘Onlar gitsin biz gelelim’. Hayır. DP olarak diyoruz ki Türkiye’yi adaletli, demokrat, milliyetçi, muhafazakar biz yönetmeliyiz” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLER YASASI DEĞİŞECEK Mİ?

Enginyurt açıklamasının sonunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı “İp inceldiği yerden topsun. Gara’dan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak” açıklamasının ardından Ankara kulislerinde Cumhur İttifakı’nın Siyasi Partiler Yasası’nda değişik yapma hazırlıklarına yönelik iddialara yanıt verdi.

Cumhur İttifakı ortaklarının büyük bir düşüş yaşadığını savunan Enginyurt şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı 2020 yılında Uğur Dündar ile katıldığı bir televizyon programında barajın sıfırlanacağını söylemişti. İş iktidara gelince baraj tadı güzel geldi. Böyle bir niyete girmediler. Fakat son yerel seçim gösterdi ki artık baraj yüzde 50 de olsa istenilen netice alınamayacak. Anketler de gösteriyor ki Cumhur İttifakı yüzde 45’i bulamıyor. Öyleyse ne yapmamız gerekir diye düşünüyorlar. Biz barajı düşürelim. Değişik sistemler getirelim. Bu getireceğimiz değişik sistemlerle vekil sayımızı artıralım. Ama MHP Genel Başkanının getirilmesi düşünülen dar bölge veya daraltılmış bölge sistemini kabul edeceğini sanmıyorum. MHP’nin işine yaramaz. Ama DP’nin işine yarar. Buradaki hesap bellidir. Muhalefetin güçlendiğini gören iktidar muhalefeti dağıtmaya çalışıyor. Barajı yüzde 7 veya 5’e düşürürlerse tebrik ederiz. O zaman DP’den daha çok korksunlar. O zaman yüzde 15’i alan bir parti oluruz.”

Editör: TE Bilişim