Manisa’nın Yunusemre ilçesi Barbaros Mahallesi’nde 2018 yılında üst üste meydana gelen tren kazalarında yaşanan can kayıpları üzerine, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, o dönem CHP Yunusemre İlçe Başkanı olan Serdar Bozyaka ve beraberindeki grup 29 Ekim 2018 tarihinde tren yolu üzerinde oturma eylemi yaptı.

Yapılan eylemin ardından, "yolcu taşıtlarına el koyma ve yolculuğu engelleme" gerekçesiyle CHP’li gruba dava açıldı. O dava, bugün görüldü ve yargılanan isimlerin tamamı beraat etti.

BERAAT ETMESEYDİ HAPİS YATACAKTI

Konuyla ilgili geçtiğimiz ocak ayı başında açıklama yapan Balaban, şunları aktarmıştı: “Orada bir eylem yaptık, amacımız ölümlerin olmamasıydı. Suçumuz buydu, ölümlere neden olan yetkililere dava açılmasını, onlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını beklerken ölümlere dikkat çeken bizlere dava açıldı, mahkemelik olduk. Trajikomik bir durum. Trenin geçişini engellemişiz, biz sadece basın açıklaması ve eylemle ölümlere dikkat çektik ve çözüm bulunmasını istedik. 13 Şubat’ta mahkememiz var, orada hapis cezası aldığımızda Bülent Mersinli ve benim için bir tehlike var. 1 yıl 3 ay erteleme bozuluyor, bunu hapisle ödeme durumumuz var."

Editör: TE Bilişim