Pazarcı esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve ‘128 Milyar Dolar Nerede’ sorusunu tekrar sormak için CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde ilçe başkanlarının, kadın kollarının, gençlik kollarının ve partili üyelerinin katılımlarıyla Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ortak basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasında CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, CHP genel merkezi tarafından Türkiye genelinde başlatılan ‘128 Milyar Dolar Nerede’ kampanyasına değindi, ardından pazarcı esnafının sorunlarını dile getirerek yetkililere seslendi.

“128 MİLYAR HALKTA BÜYÜK KARŞILIK GÖRDÜ”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, partinin genel merkezi tarafından başlatılan ‘128 Milyar Dolar Nerede’ kampanyasının toplum tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, kampanya ile ilgili mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Partimizin genel merkezi tarafından düzenlenen ‘128 Milyar Dolar Nerede’ kampanyası halkta büyük karşılık gördü. İktidarın kimyasını ve psikolojisini bozdu. Her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Her kafadan çıkar seslerde 128 Milyar Dolar’ın hesabı bir türlü halkımıza verilemedi. İlçelerimizde ilçe teşkilatlarımızla bu kampanya en iyi şekilde yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. İlçe başkanlıklarımızın binalarına asılan pankartlar hukuksuz bir şekilde indirildi. Bu yetmezmiş gibi hiçbir hukuki dayanağı olmadan Kabahatler Kanunu’na göre ilçe başkanlarımıza cezalar yazıldı. Biz bu süreçte de bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. İlçe başkanlarımız bu hukuksuz cezalara itiraz edip mahkemeye başvurdular. İlçe başkanlarımızın bu mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Hiçbir hukuksuzluğa ve adaletsizliğe göz yummayacağız, boyun eğmeyeceğiz ve susmayacağız.

128 Milyar Dolar kampanyası artık halkımızın nezdinde meşrulaşmış. Artık halkımızın desteklediği topluma mal olmuş bir kampanyadır. Bu süreci milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve örgütlerimizle birlikte daha da geliştireceğiz. Türkiye’de yapılacak ilk seçimlerde demokratik bir şekilde AKP iktidarına hep birlikte son vereceğiz. Bütün yapılan soygunların, yanlışların hukuk önünde hesabını demokratik bir şekilde soracağız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Çünkü bu para halkın parasıdır. Bu paranın hesabını sormaya halkımız adına devam edeceğiz. 19 yıl boyunca AKP iktidarına tek boyun eğmeyen tek güç CHP’dir.”

PAZARCI ESNAFININ SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ

CHP’li Balaban açıklamasının ikinci kısmında pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan yasaklar sebebiyle sıkıntı içerisinde olan pazarcı esnafının sıkıntısını dile getirdi.

Vaka sayılarını artışının ardından sokağa çıkma saatlerinin 21.00’den 19.00’a çekilmesinin, hafta sonlarına tam kapanmanın getirilmesinin birçok sektörde olduğunu gibi pazarcı esnafı ile halkı büyük sıkıntıya soktuğunu söyleyen CHP’li Balaban şu açıklamalarda bulundu;

“Gündemin gerçek sorunu ekonomik kriz, yoksulluktur, işsizlik, esnafın ve pazarcının bitmesidir. İki ilçe başkanımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ile birlikte pazarcı esnafımızı ziyaret ettik. İki saatlik gezme sürecimizde bir dokunduk bin ah işittik. Onlara mağdurun ve ezilenin sesi olacağımız konusunda söz verdik. Pazarcı esnafımızın sıkıntılarını meydanlarda dile getirerek şu soruları soruyoruz. 60 yıllık Karaköy Pazarı olarak bilenen bu pazarda ne değişti de Pazartesi günü yerine bu pazar Salı’ya alındı? Pazartesi günü virüs oluyor da Salı günü virüs olmuyor mu? Valilik, kaymakamlık, belediyeler ve yetkililer bunun cevabını vermeleri. Sokağa çıkma yasağı saatinin 21.00’den 19.00’a çekilmesi esnafımızı da, halkımızı da zor durumda bıraktı. Saat 18.00’de pazaryerleri kapanıyor. İşten çıkan vatandaşlarımızın pazaryerlerinde alışveriş imkanları kalmıyor. Esnafın cirosu yarı yarıya düştü. Esnaf bitti. Soruyoruz; Sokağa çıkma yasağı saatinin 21.00’den 19.00’a çekilmesinin mantığı nedir? İnsanların mağdur edilmesini mantığa ne? Cumartesi-Pazar sokağa çıkma yasağı var. Ama nedense marketler açık. Büyük marketler Tayyip Erdoğan’ın söylemiyle ‘Lebaleb’ dolu. Onlarda virüs olmuyor, ama pazaryerlerinde virüs oluyor. Pazarcı esnafımızın taleplerinin bir kez daha seslendiriyoruz. En azından haftasonları bir gün semt pazarlarının açılmasını istiyorlar. Eğer bu uygulanmazsa pazarcı esnafı bitmek üzere. Bıkmadan usanmadan, toplumumuzun mağdur olan tüm kesimlerinin sesini duyurmaya, onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim