CHP Manisa Milletvekili ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Tur Yıldız Biçer, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında sağlık meslek örgütleri ile birlikte Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına polisin müdahale etmesinin ardından, Sağlık Bakanlığı’nın önünde güvenlik soruşturmalarını ve KHK’lerle yapılan ihraçları protesto etmek için limon sattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 25. Ve 26. Dönem Manisa Milletvekili ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Tur Yıldız Biçer, işsiz bırakılan doktorlarla birlikte, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklaması esnasında Biçer ve diğer doktorlara polis müdahalede bulunarak 3 kişiyi gözaltına aldı. Polisin müdahalesinin ardından diğer doktorlarla birlikte Sağlık Bakanlığı’nın önünde doktorlara yapılan güvenlik soruşturmalarını ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile doktorların mesleklerinden ihraç edilmesini protesto eden Biçer, beyaz doktor önlüğünü giyerek limon sattı.

“DOKTORDAN TAZE LİMON”

“Doktordan taze limon” sloganları eşliğinde gerçekleştirilen protesto, çevredeki vatandaşlardan destek gördü. Doktorların sattığı limonlardan satın alan bir vatandaş, “Burada utanması ve kınanması gereken, sizleri güvenlik soruşturması adı altında atamayanlardır. Doktorların atanmaması, binlerce hastanın çeşitli eziyetler çekerek tedavi edilememesine neden olmaktadır” dedi. Hastaların hastanelerden muayene sırası almakta oldukça zorlandığını dile getiren vatandaş, “Hastaların çektikleri sıkıntıların çözümü, hükümetin doktorları doğru şekilde atamasıdır. İnsan sağlığıyla oynanmamalıdır” diye konuştu. KHK ile görevinden ihraç edildiğini belirten Mihriban Yıldırım, limon satışının ardından gerçekleştirdiği konuşmada, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini, güvenlik soruşturmalarına ve baskılara boyun eğmeyeceklerini dile getirdi. Yıldırım’ın konuşmasının ardından, CHP Manisa Milletvekili ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Tur Yıldız Biçer ve protestoyu gerçekleştiren diğer doktorlar eylemi sonlandırdılar.

Editör: TE Bilişim