Eski AK Parti milletvekili Feyzullah Kıyıklık'ın, bir grup AK Parti'li ile yeni parti kuran Davutoğlu'nu ziyaret ettiği iddialarıyla ilgili konuşan CHP'li Özgür Özel, "Şimdi bir ziyaretin de diğer parti oluşumuna yapılacağı denilmektedir. Orada ne konuşurlar bilmiyoruz ama Recep Tayyip Erdoğan, aracılar yollayarak eski siyaset arkadaşlarına sulhnameler, adaylıktan çekilin, lütfen parti kurmayın yaklaşımında bulunuyor" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İnsan Hakları Günü’nde bir etkinliğe katıldığını anımsatarak, “İlan edilen OHAL ve sonrasında çıkarılan onlarca KHK, insanların yargı önünde kendilerini aklama haklarının ellerinden alınması, takipsizlik ya da beraatle sonuçlansa dahi kamu görevlerine iade edilmemeleri gibi sorunların yaşandığı ve seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyumların atandığı bir ülkede yürütmenin başındaki kişinin insan haklarından bahsetmesini son derece manidar ve trajikomik görüyoruz.” ifadesini kullandı.

“ŞAHIS DEVLETİ NOKTASINA GELDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İngiltere, Almanya ve Fransa ile yapılan dörtlü zirveden bahsederken, “İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık” dediğini belirten Özel, “Bu daha önceki parti devleti eleştirilerini bir aşama öteye götürüp şahıs devleti noktasına geldiğimizin en önemli işaretidir” değerlendirmesinde bulundu.

DAVUTOĞLU’NA ZİYARET

Bir basın mensubunun, “Feyzullah Kıyıklık’ın, bir grup AK Parti’li ile yeni parti kuran Davutoğlu’nu ziyaret etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Özel, gazeteci Fehmi Koru’nun Pensilvanya’ya gönderildiğini, seçimler öncesi Abdullah Gül’ün adaylı konuşulduğunda ona ziyaret yapıldığını, şimdi de bu ziyaretin yapıldığını anlattı. Özgür Özel, “Şimdi bir ziyaretin de diğer parti oluşumuna yapılacağı denilmektedir. Orada ne konuşurlar bilmiyoruz ama Recep Tayyip Erdoğan, aracılar yollayarak eski siyaset arkadaşlarına sulhnameler, adaylıktan çekilin, lütfen parti kurmayın yaklaşımında bulunuyor” dedi.

Editör: TE Bilişim