Burhan AKDEMİR’in özel haberi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi işlemeye başladı. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde sayfalarımızda yer verdiğimiz haberde CHP’de mevcut İl Başkanı Semih Balaban’a karşı milletvekillerinin tavır aldığı ve bu nedenle Balaban’ın il başkanlığını istemediği iddiaları gündeme geldi.

Hatta Özel’in Merkez ilçeler için de adayları belirlediği ve bu adaylarla kongreye gideceğinin de konuşulan konular arasında olduğu biliniyordu.

Dün, Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin (CKD) düzenlediği kermese CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mimarlar Odası eski başkanı Ferdi Zeyrek ve Eczacılar Odası Başkanı Devrim Balı da yer aldı.

Üçlünün CKD üyeleriyle verdiği poz, kamuoyunda konuşulan iddiaları da güçlendirdi. Henüz resmi açıklamalarını yapmasalar da Ferdi Zeyrek’in adı Şehzadeler İlçe Başkanlığı için, Devrim Balı’nın adı da Yunusemre İlçe Başkanlığı için konuşuluyor.

Bu iki ismin de Özgür Özel tarafından desteklendiği parti içinde ve dışında sıkça konuşuluyor. Bu nedenle sosyal medyada paylaşılan fotoğraf, “Özgür Özel başkan adaylarını STK’lara tanıtıyor” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Özel’in desteklediği il başkan adayı olarak konuşulan isim Cahit Kaplan ise o fotoğraf karesinde yer almadı.

Özgür Özel’in bu tavrı, parti içinde çeşitli polemiklere de konu oluyor. Bazı partililer, Grup Başkan Vekilliği yapan bir milletvekilinin kendi ilinin seçimlerine bu şekilde müdahale olmasını ve açıktan destek vermesini doğru bulmuyor.

Editör: TE Bilişim