CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’nın başkanlığında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Akpir’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları ile partililer katıldı.

‘Ülkemin Öyküsü’ isimli kitabın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara bayram hediyesi olduğunu ifade eden CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Gürtunca, hikaye kitabının uzun süren bir çalışmanın eseri olduğunu dile getirdi.

“BU ÜLKENİN NE ZOR ŞARTLAR ALTINDA KURULDUĞUNU BİLMELERİNİ İSTEDİK”

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin iyi yetişmiş, sorgulayan. Biat kültürü yerine araştıran genç nesiller ve çocuklar olduğunun altını çizen CHP’li Gürtunca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Aklı ve bilimi öncelik kılan, biat yerine araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek en önemli öncülüğümüzdür. İlçe örgütü olarak çocuklarımızın temiz yüreklerinde yurt, ulus, yurttaş sevgisini çoğaltalım, serbestçe konuştukları, düşüncelerini hiç çekinmeden ifade ettikleri, başkalarının farklı düşüncelerine katılmasalar da saygı gösterecekleri özgür bir birey olarak yetişmelerine yardımcı olmak istedik. Bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda bir araştırma yaptık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde çocuklarımıza bir hikaye kitabı hediye edelim diye düşündük. Çocuklarımızın hayatta başarılı olmaları, ülkesini, milletini seven nesiller olmaları için ülkenin ne şartlarda kurulduğunu, kurucusunun hangi özelliklere sahip olduğunu bilmeleri gerekir. Maalesef son yıllarda çocuklarımıza bu konularda eksik veya yanlış bilgiler veriliyor. Özellikle son birkaç gün önce bir ilçe milli eğitim müdürünün Nutuk’u yasaklamaya çalışması bu olayların üzerine tüy dikmiştir. Çocuklarımızın unutturulmaya çalışılan Ulu Önder Atatürk’ü, bu ülkenin hırsızlıkla değil yoklukla nasıl kurulduğunu bilmelerini istedik.”

10 BİN ADET BASILDI

Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından Kurtuluş Savaşı’na açılışına, 23 Nisan’dan 30 Ağustos zafer Bayramı ve TBMM’nin kuruluşuna kadar bir çok yaşanları çocukların anlayabileceği şekilde kitapta hikayeleştirdiklerini belirten CHP’li Gürtunca, kitaptan 10 bin adet basıldığını ifade etti.

Hikaye kitabının basımına CHP’li Karşıyaka Belediyesi’nin destek olduğunu dile getiren CHP’li Gürtunca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kitap yazımı için çocuk hikayeleri yazan öğretmen Ayla Çulha’ya rica ettik. Kendisi de ‘Bu ülkeye benim borcumdur’ diyerek teklifimizi geri çevirmeyip hikaye kitabını yazdı. Ayrıca kitabımızın içimlerini Medet Ferhat Bozca yapmıştır. Kendilerine bu konuda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kitabımız öncelikle 10 adet baskını yapıp Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya takdim ettik. Hem genel başkanımız hem de genel başkan yardımcımız kitabımızı çok beğendi. Kitabımızın basımına ise genel başkan yardımcımız Salıcı’nın gayretleriyle partili İzmir Karşıkaya Belediye Başkanımız sayın Cemil Tugay destek vermiştir. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz.”

17 İLÇEDEKİ ÇOCUKLARA DAĞITILACAK

CHP’li Gürtunca açıklamasında son olarak, kitabın il ve ilçe gençlik kolları ile mahalle temsilcileri aracılığıyla 17 ilçedeki ilkokul çocuklarına dağıtılacağını belirterek, “ ‘23 Nisan Neşe Doluyor’ insan demek isterdik. Ama ulusal egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve devrimlerimiz açık tehdit altındadır. Evlatlarımız Mustafa Kemal Atatürk’ü tanısınlar, özgürlüğün, birey olmanın bu kutsal toprakların kıymetini bilsinler. Cahilliğin nasıl bir bela olduğunu kavrasınlar diye bu kitapları yazdırdık. Atatürk ve Cumhuriyet sevdasında parti logosu olmaz. Her ne kadar küçük bir azınlık adını kitaplardan çıkarmaya, adı birçok yerden silmeye uğraşsa da Atatürk bu halkın gönlünde ilelebet payidar kalacaktır. Onunu bastırdığımız kitabımıza hiçbir logo ve amblem basmadık. Çocuklarımıza bu kitabımız armağan olsun. Onlara söz pandemi bittikten sonra 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Kitaplarımızı, il ve ilçe gençlik kollarımız ile mahalle temsilcilerimiz aracılığıyla çocuklarımıza ulaştıracağız. Sadece kendi ilçemizde değil. 17 ilçenin tamamında çocuklarımıza dağıtımını yapacağız.”

Editör: TE Bilişim