Manisa Milletvekilleri ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ile Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın ilçe başkan adaylarının açıklamalarına katılması en dikkat çeken anlardan biri oldu. Vekiller, geçen haftalarda Hakan Gürtunca ve Av. Yalçın Arcak’ın adaylık açıklamalarına katılmamıştı. İl Başkanı Semih Balaban ise her hem Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na aday olan Gürtunca, hem de Yunusemre İlçe Başkanlığı’na aday olan Arcak’ın açıklamalarına katılarak yan yana poz vermişti.
İl Başkanı Semih Balaban’ın Ferdi Zeyrek ve Devrim Bali’nin açıklamasında geri planda durması ve milletvekillerinin katılım göstermesi, kulislerde iki taraf arasındaki kongre gerginliğin bir kez daha gözler önüne serildiği yorumlarına neden oldu.

“DUYURULARIMI YAPTIM, ÖZELLİKLE ARAMAMA GEREK YOK GELMEK İSTEYEN GELİRDİ”

Milletvekillerinin adaylık açıklamasına gelmediği CHP Yunusemre İlçe Başkan Adayı Yalçın Arcak’a Odatv ulaştı. Arcak yaptığı açıklamada, “Ben Yunusemre İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıkladım, sosyal medyadan ve toplu SMS sistemiyle de adaylık açıklamamı duyurdum. Buna özel olarak kimseyi arayarak davet etmedim, kendi adımla attığım mesaj bir davettir zaten. Vakit ayıran, yanımızda olmak isteyen tüm partililerimiz oradaydı” dedi.

Başkan Adayı Arcak, “Ben Yunusemre İlçe Başkanlığı’na adaylığımı açıkladım. Bu açıklamayı hem sosyal medyamdan, hem toplu SMS sistemi üzerinden tüm partililerimize duyurdum. İl Başkanımız Semih Balaban’ı da, Baro Başkanımızı da, partililerimizi de ya da diğer STK temsilcilerini de özel olarak çağırmadım. Adaylık açıklamama özel olarak milletvekillerimizi arayarak çağırmama gerek yok, gelmek isteyen gelirdi. Tabii ki gelmeleri hoşuma giderdi ama tarafsızlıkla alakalı konuşulan bir süreçte ısrarla gelin diye aramamın yanlış olduğunu düşündüm. İl Başkanımızın tarafsızlığı ile ilgili şüpheleri olduğunu dile getiriyorlar. Yeniden aday olan ya da olmayan hangi İl Başkanı geçmişte konuşmamış, müdahil olmamış? Ben tüm partililere mesaj olarak ve sosyal medyadan duyurumu yaptım, özel olarak çağırmam tarafsızlıklarına gölge düşmesi açısından doğru değildi” ifadelerini kullandı.

“ANKARA’DA OLDUĞUM İÇİN KATILAMADIM, ÖZEL DAVET BEKLEMEM”

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de konuya ilişkin Odatv’ye konuştu. CHP’li Özel, “Meclisin tatil olacağı bu hafta belli oldu. Arkadaşlarımız aradıklarında Ankara’da olacağım için katılamayacağımı söylemiştim. Ancak meclis tatil olunca ve MYK toplantısı geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılınca Manisa’ya geldim ve adaylık açıklamalarına katıldım. Şehzadeler İlçe Başkan Adayımız Hakan Gürtunca beni arayarak adaylık açıklamasına davet etmişti, ben de Ankara’da meclis çalışmalarında olduğum için kendisine katılamayacağımı ifade etmiştim. Burada olsam her iki adayın açıklamasına da katılırdım. Bu aday tanıtımına adayların kimliğinden bağımsız olarak tüm partililerin katılması gerekir. Ben CHP’nin tüm adaylarının açıklamalarına katılıyorum. Manisa’da olduğum süreçte daha önce de iki adaylı geçen yarışlarda adayların açıklamalarına katıldım. Bugün de aynı ilçedeki iki başkan adayımızın orada olması, el ele poz vermelerinden daha doğal bir şey yok. Bunu bir mesele haline getirmemek lazım. Ben bir CHP’li olarak özel davet de beklemem, gider katılırım” şeklinde konuştu. Berfin Adıcan-Odatv

Editör: TE Bilişim