ORTADOĞU Teknik Üniversitesi'nde 1977 yılında çıkan olaylar sırasında bir jandarmaya ait silahtan çıkan kurşunla öldürüldüğü iddia edilen ODTÜ Öğrenci Temsilcisi Ertuğrul Karakaya, ölümünün 39'uncu yılında memleketi Manisa'nın Salihli ilçesindeki mezarı başında anıldı.
Salihli Asri Mezarlığında gerçekleştirilen Ertuğrul Karakaya'yı anma programına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, Salihli İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, CHP İl Başkanı Halil Tokul, Gençlik kolları ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı.
Ertuğrul Karakaya'nın ölümünün 39'uncu yılında mezarı başında andıklarını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özel, "Çok sayıda devrim şehidimiz var. Neşe Gülersoy, Mete Erdem Bulut ve bugün de Ertuğrul Karakaya'yı mezarı başında anıyoruz. Yine hep birlikteyiz, Karakaya abimiz bugün yaşasaydı 61 yaşında olacaktı. Bugün yaşasaydılar eğer Türkiye böyle bir Türkiye, Manisa da böyle bir Manisa olmayacaktı. Biz ancak onların yaşadıklarını okuduklarımızdan ve dinlediklerimizden biliyoruz. Aramızda onların mücadele arkadaşları var" dedi.
"Onların önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz" diyen Özel, "Bugün burada CHP Salihli İlçe Örgütüne, İl Örgütüne ve İlçe Örgütümüze teşekkür ediyoruz. Bunun örgütsel olarak sahiplendiği bir anma olarak yaşanması, ailenin ve dava arkadaşlarına anma gününde yalnız bırakmadıklarının bir göstergesidir. Tüm devrimci şehitlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılanlar Ertuğrul Karakaya'nın mezarına kırmızı gül bırakırken anma töreni, yapılan dua ile son buldu.
Editör: TE Bilişim