CHP Manisa Şehzadeler İlçe Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü parti binasında verdiği dayanışma kahvaltısıyla kutladı.

CHP Şehzadeler Kadın Kolları, yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle parti binasında kadın üyelerine yönelik dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Başkanı Halil Tokul, Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut da katıldı.

Zeytin dallarıyla süslenen masalarda yapılan kahvaltıda konuşan Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin İşnel, "Zeytin dallarındaki amacımız, önümüzdeki günlerin ve ayların kadınlarımız için barış ve huzur içinde geçmesini dilemek. Çünkü son yollarda artan kadına yönelik şiddet ve cinayetler sebebiyle kadınlarımızın barışa ihtiyacımız var" diye konuştu.

TEPKİ ÇEKEN O KARARI HATIRLATTI

Konuşma yapan CHP'li Milletvekili Biçer ise ülkenin kaos ortamında bulunduğunu, bu kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesimin de kadınlar olduğunu dile getirdi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun boşanma davasında Facebook'tan başka erkeklerle fotoğraflarını paylaşan kadının hareketini, bunu öğrendiğinde karısını döven kocanın eyleminden daha ağır kusur saydığı eleştirilerine yol açan kararı hatırlatan CHP'li Biçer, "Geçen hafta Yargıtay hukuk dairesi bir karar verdi. Ne yazık ki kadın mücadelesinde bizi bir adım geriye götürmek için verilen bir karadır. Yargıtay sosyal medya olan Facebook sayfasında fotoğraflarını paylaşmış bir kadını, bu fotoğraflarını paylaştıktan sonra eşi tarafından şiddete uğramış bir kadını, 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Yani kadının paylaşmış fotoğraflarını, kocasının şiddetinden daha büyük bir olay olarak gördü. Bu bizim her zaman söylediğimiz 'Özgecan Yasası'yla da somutlaştırma çalıştığımız; TBMM'den geçmesi için her dakika uğraştığımızı geriye çekmek, yok etmek üzerine alışmış bir karardır. Bu kararı kınıyoruz. Kadına şiddet hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamaz. Bizim mücadelemiz karanlık zihniyetle. Bu devlet aklıyla, erkek aklıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Özgecan yasanını çıkıp, kadına yönelik şiddet ile cinayetlerin hiçbir indirim almadan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması cezası verilene kadar mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

ESNEK ÇALIŞMA YASASI'NE TEPKİ

Mecliste tartışılan Esnek Çalışma Yasası'nında kadını olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren CHP'li Biçer, "Zaten bu devlet aklı, ataerkil ve töreler yapısı ile kadını baskı altına alarak kadının çalışmasına ve topluma karışmasına engel olmaya çalışıyor. Kadına illaki eve hapsetmeye çalışıyor. Bu çıkarılmak istenen ve hiçbir iş güvenliği yasasına uygun olmayan Esnek Çalışma Yasası'na sonuna kadar karşıyız" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim