CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'ye yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti hükümetinin, CHP'yi HDP ve PKK'yla aynı çizgideymiş gibi gösterme çabasına girdiğini kaydeden Koç, hazırladığı 10 soruyla AK Parti ve PKK arasındaki ilişkiyi sordu.


CHP'li Kubilay Koç AK Parti'ye veryansın etti. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ve ilçe yöneticileri de katıldı.
Özellikle 1 Kasım'dan sonra AK Parti hükümetinin CHP'ye yönelik HDP'yle ortak hareket ettiği algısı oluşturmaya çalıştığını belirten Koç, "AK Parti, ülkenin bu hale gelmesinde, son 6 ayda Kıbrıs harekatından fazla şehit verilmesine neden olan, ülkeyi iç savaş manzaralarına teslim eden ve ülkeyi her alanda ahlaktan, ekonomiye, terörden siyasi çöküntüye uğratan hükümetin adıdır." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık hırsıyla ülkeyi uçuruma sürüklediğini, AK Parti hükümetinin de bu duruma çanak tuttuğunu söyleyen Koç, "Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın, bu ülkenin milyonlarca aydınlığa, Cumhuriyet'e, demokrasiye, çağdaş uygarlığa inanan insanları ve çok büyük bir demokrasi, Cumhuriyet birikimi vardır. Ve hepsinden önemlisi bu büyük kitlenin örgütlendiği Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Burada ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır' düşüncesi egemendir. Terörle ana muhalefeti CHP'yi ilişkilendirmek abesle iştigaldir. CHP'nin tavrı net ve bellidir. CHP terör nereden, kimden ve nasıl gelirse gelsin, terörün her türlüsüne sonuna kadar karşıdır. Terörle hiçbir şeyin elde edilemeyeceğini ve terörün insanlık suçu olduğunu defalarca açıklamıştır. Bu ülkenin her türlü sorununun demokrasi içinde çözülmesinden yanadır." dedi.
Koç, daha sonra AK Parti hükümetine yönelik hazırladığı 10 soruyu kamuoyuyla paylaştı. İşte o sorular:
- Oslo'da görüşmeleri kim yaptı?
- Habur' da çadır tiyatrosunu kim kurdu?
- İmralı da kimler, ne görüştü ve kim övgüler yağdırdı?
- Kandil'e mesajları kim gönderdi?
- ‘Abdullah Öcalan öngörüsü yüksek bir kişidir.' kim dedi?
- Şehirlerdeki silahlanmaya kim göz yumdu?
- Dolmabahçe mutabakatını kim düzenledi?
- ‘Analar ağlamıyor' diye kim oy istedi?
- 1 Kasım öncesi, ‘şimdi analar ağlıyor' diye kim oy istedi?
- Barış sürecini, çözüm sürecini kim kutsadı?
Editör: TE Bilişim