CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklar konusunda AK Parti'nin teklifini desteklemesi açıklaması üzerine, bir "Hayır" açıklaması da CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'den geldi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını "muhalefetsiz meclis, sessiz toplumun inşası ve başkanlığın tesisi" olarak yorumlayan Biçer, "Siyasetin tutsak edileceği dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine hayır diyorum" dedi.

Açıklamanın detayları şu şekilde: "Hayır diyorum; çünkü hukuk uzun zamandır güvensiz,Anayasa'ya aykırı bir teklif ve bu Anayasa'yı da tanımayan bir Cumhurbaşkanı var ortada. Hukuktan değil saraydan talimat alan yargı; kimse için adalet dağıtamaz.Düşünceyi,ifade özgürlüğünü,eleştiriyi suç sayanlar hukukçu olamaz. Hukuk,siyasetin intikam aracına dönüşemez.Siyaset saraya emanet edilemez.Halkın iradesi yok sayılamaz. Hırsızlar,rantçılar,yolsuzluğa bulaşanlar,para sayma makinaları,ayakkabı kutuları sahipleri hukuk önüne çıkmadığı sürece adaletten söz edilemez. Bugün söz konusu olan dokunulmazlıkların kaldırılması;tepkisiz muhalefet,muhalefetsiz meclis,sessiz bir toplumun inşası,sokağın da itirazının ortadan kaldırılarak,başkanlığın tesisidir. Gerçek ve bağımsız hukuka karşı saygımız ve halka karşı sorumluluğumuz gereği parlementoda,kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı diyorum; hırsızların yargı önüne çıkarılmadığı;siyasetin tutsak edildiği bir dokunulmazlıkların kaldırılması teklifine bu yüzden hayır diyorum."

CHP KULİSLERİ HAREKETLİ

CHP kulislerinde konuşulanlara göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına evet diyenlerin sayısı oldukça az. Çünkü CHP milletvekilleri, bunu dokunulmazlığın kaldırılması olarak değil, muhalif milletvekillerinin susturulması ve muhalefetin yargı yoluyla ezilmesi, sindirilmesi girişimi olarak görüyor.
Fezlekesi olmayan milletvekilleri de dokunulmazlıkların bu şekilde kaldırılmasını karşı çıkıyor. Kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde "Biz kendi ellerimizde arkadaşlarımızı cezaevine göndermeyiz, AKP yargısına teslim etmeyiz" diyorlar.
Milletvekilleri bu konuda grup kararı alınmayacağı için rahatlar. Çünkü iç tüzüğe göre hiçbir şekilde bu konuda toplantı düzenlenemiyor, milletvekillerine telkinde bulunmak yasak.
Editör: TE Bilişim