Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Merkez’de ilk kez bir kadın ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı. 2015 yılından bu yana CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Zerrin İşnel, 2 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İşnel, “İlçe örgütümüzün, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın ve tüm kadın arkadaşlarımızın önerisi ve desteği ile CHP Şehzadeler İlçe Başkan adayı olmaya karar verdim. Örgütümle ve ekibimle birlikte el ele çalışarak, CHP’yi Şehzadeler ilçesinde birinci parti yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Kongre startını veren Cumhuriyet Halk Partisi’nde başkanlık koltuklarına aday olacak isimler de belirlenmeye başladı. 2015 yılından bu yana partinin Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Zerrin İşnel, Şehzadeler İlçe başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı. 

Parti binasında yapılan aday tanıtımına CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut,  Zerrin İşnel’in eşi Halim Kadir İşnel ve partililer katıldı.

CHP’de kongre sürecinin resmen başladığını ifade eden İl Başkanı Halil Tokul, 17 ilçe arasında ilk adaylığını açıklayan ismin Zerrin İşnel olduğunu belirterek, kendisine başarılar diledi. Tokul, her üyenin kendi özgün iradesiyle adaylığını açıklayabileceğini söyledi. Önümüzdeki süreçte 3 önemli seçime gireceklerini belirten Tokul, bu zorlu süreçte aday olmasından dolayı İşnel’i tebrik etti.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, 2015 yılında ilçe başkanlığına seçildiği günden beri Zerrin İşnel ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Balaban, ilçe yönetiminin talebiyle İşnel’i ilçe başkanlığına aday gördüklerini belirterek, her türlü desteği vereceklerini söyledi. Balaban, Zerrin İşnel’in başkan seçildiği takdirde merkezde ilçe başkanı olan ilk kadın olacağını vurguladı. 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Zerrin İşnel ise, CHP’nin politikalarına, misyonuna ve Türkiye’yi kurtaracak tek parti olduğuna inandığı için uzun yıllardır CHP’de mücadele verdiğini dile getirdi. CHP olarak Şehzadeler’de girmedikleri ev, sokak kalmadığını kaydeden İşnel, kadın olmanın avantajıyla kadınlarla yakın ilişkiler kurarak partinin politikalarını en iyi şekilde anlattıklarını, referandumda en iyi sonucu aldıklarını söyledi.

CHP’nin iktidar olması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden İşnel, “Örgütümle ve ekibimle birlikte el ele çalışarak, CHP’yi Şehzadeler ilçesinde birinci parti yapacağımıza inanıyorum. İlçe örgütümüzün, kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın ve tüm kadın arkadaşlarımızın önerisi ve desteği ile CHP Şehzadeler İlçe Başkan adayı olmaya karar verdim. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın CHP.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2 Aralık’ta yapılacak olan seçimde 375 ilçe delegesi oy kullanacak.

Editör: TE Bilişim