Genel kurula CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Başevirgen, CHP eski milletvekilleri Hasan Ören ve Tur Yıldız Biçer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Cemile Bora, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. Divan Başkanlığına Özgür Özel seçildi.

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Zerrin İşnel,  2 yıllık görevi boyunca İstanbul seçimleri dahil 3 seçimi geçirdiklerini ifade ederek, kongrenin hayırlı olmasını diledi. İşnel iki adayı da sahneye çağırarak çiçek takdim etti.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’e güçlü kadrolarla girmek istediklerini söyledi. Bu seçimde kaybedenin olmayacağını söyleyen kaybeden adayın kazanın adayın yanında ikinci başkanmış gibi çalışmasını istedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. 329 delegeden 310’u oy kullandı. Semih Balaban’ın desteklediği Hakan Güntunca 187 oy alarak CHP Şehzadeler’in yeni başkanı olurken Özgür Özel’in desteklediği Ferdi Zeyrek ise 122 oyda kaldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Editör: TE Bilişim