Kongrede Zerrin İşnel ve Hakan Tatar başkan olmak için yarışıyor.

Kongreye CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Halil Tokul, eski milletvekili Hasan Ören ve partililer katıldı.

BALABAN’DAN AK PARTİ’YE GÖNDERME

Kongrenin açılış konuşmasını Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban yaptı. Kongrede aday olmayan Balaban, konuşmasında şunları söyledi: “İki yıllık süreçte güzel işlere imza attık. Eleştirilen ‘CHP köylere beldelere uğramıyor’ anlayışını değiştirerek 4 beldede örgüt açtık.ilçe örgütü olarak birçok etkinlikte üzerimize düşen görev neyse fazlasıyla yaptık. Bugün burada parti hukukumuza yakışan bir yarıştayız. CHP’de farklı fikirlerin, düşüncelerin olması kazançtır. Sonuç ne olursa olsun kazanan CHP olacaktır. Biz kongrelerimizi yukarıdan atanan adaylarla yapmıyoruz.”

DİVAN BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU

Kongrede divan başkanlığı görevini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yürüttü. Özel, konuşmasında şunları aktardı:

“Genel gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmak istiyorum. Türkiye son derece kritik bir süreçten geçiyor. Bu süreç CHP’ye önemli bir görev yüklüyor. 16 Nisan sonrasında birilerinin tek adamlık hevesi kursaklarında kaldı. Referandumu genel seçime dönüştürüp, sadece ve sadece ‘Ey Kılıçdaroğlu’ diyerek meydanlara çıktılar.

Türkiye hem dünya kamuoyunda, hem iç kamuoyunda hepimizi utandıran süreçlerle karşı karşıya. Türkiye’nin kurucu iradesinin ilkelerden ve hep birlikte yapılan fakat son 15 yılda değeri bilinmeyen cumhuriyet devrimlerinden vazgeçmenin sonucudur bu yaşananlar. Etrafımızdaki hiçbir komşumuzla barış içerisinde değiliz. Hepsiyle ayrı ayrı krizler yaşanan bir ülke noktasına geldik.

Biz bugüne kadar hiç kandırılmadık, hiç kimseyi de kandırmadık. Başbakan Binali Yıldırım ağzına geleni söylemiş. 17-25 Aralık’ta delilleri toplayanlar kim olursa olsun, Meclis’i göreve çağırmıştık. Soruşturma komisyonu kurulmasını talep etmiş, 4 bakanın yüce divanda yargılanmasını talep etmiştik. Eğer o gün onu yapsalardı, Reza Zarrab Türkiye hapishanelerinde olacaktı. Türkiye’nin uluslararası itibarını yerle bir etmeyecekti. Eğer o gün yüce divan kurulsaydı bunlar olmayacaktı. Ama birileri çorap sökülmeye başlarsa ucunun nereye gideceğini bildiği için yargılamaya müsaade etmediler.

“BELGELERİN ASILLARINI PAZARTESİ GÜNÜ GÖREBİLİRSİN”

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, belgelerin fotokopilerini gördüklerini, asıllarını görmedikçe sahte olarak kabul edeceklerini söyledi. Belgelerin gerçeklerini görmek istiyorsan, önümüzdeki pazartesi saat 13.00’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yollayacağız. Belgelerin asıllarını orada görürüsün.

BİR HAFTADA 86 FEZLEKE

Bu hafta CHP’nin 40 milletvekiline 86 fezleke geldi. Adalet yürüyüşü sırasında Cumhurbaşkanı 100 bin TL’li dava açtı. Son bir ayda 130’un üstünde fezleke var. Elindeki bütün imkanlarla, bütün güçle muhalefete meydan okumaya çalışıyor. Geçen yıl 20 Temmuz’da ellerine OHAL sopası alıp FETÖ ile mücadele adı altında muhalefetle mücadeleye başladılar. Başka başka yaftalarla sindirmeye çalıştılar.

Editör: TE Bilişim