Toplantıda söz alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, AK Parti’nin son 20 yıldır özellikle ekonomi konusunda uygulamaya koyduğu politikaların şuanda Türkiye’de ekonomik krize dönüştüğünü dile getirdi.

2021 yılında halkın alım gücünün büyük oranda düştüğünü dile getiren CHP İl Başkanı Semih Balaban, “Bu ülkede çok ciddi bir ekonomik kriz var. Artık kriz buhrana dönüşmüş durumda. AKP sadece ekonomiyi değil, ülkeyi her alanda yöneteme ile karşı karşıya. Özellikle de bu ekonomik krizde halkın alım gücünün büyük oranda düştüğünü görüyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yaparsanız yapın, önemli olan halkın alım gücünün olmasıdır. Fiyatlar üç ay öncesi ile karşılaştırıldığı zaman şimdiki fiyatlar arasında dağlar gibi fark var. Halk artık günlük yaşamıyor. Maalesef öğünlük yaşıyor. CHP’nin Millet İttifakı ile birlikte oluşturacağı iktidarda en temel 2 iki ilkemiz adalet ve liyakat olacaktır. Bir ülkede üretim ve tasarruf olmazsa o ülkenin iki yakası biraraya gelmesi mümkün değildir. CHP’nin halk iktidarında hem üretim seferberliği hem de tasarruf seferberliği başlatacağız.” diye konuştu.

İKTİDARI ELEŞTİRDİ

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak toplantıda yaptığı konuşmada, ekonomi üzerinden AK Parti’yi eleştirerek, özellikle dolar kuru nedeniyle Türkiye’de vatandaşın giderek yoksullaştığını dile getirdi.

CHP’li Av. Arcak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “AKP iktidar gelinen noktada ülkeyi yönetemeyişi, rezalet açıklamalar, halkı kandırmalar ve derinleşen ekonomik kriz nedeniyle nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kişi başına düşen milli gelir 7 yıl üst üste azalmış durumda. Buna rağmen en zengin yüzde 20’nin milli gelirden aldığı pay 46,3’ten 47,5’e yükselmiş. Toplumda birileri fakirleşirken, birilerinin her geçen yıl ve gün porsiyonları büyüyor.  Yakın zamanda asgari ücret açıklandı. Ancak asgari ücrete yapılan zam değil. Kimseyi kandırmasınlar. Asgari ücrete yapılan zammın haftasında dolara göre artığında 5 bin 272 lira olması gerekiyordu. Halkımızın sofralarındaki sıvı yağa göre artığında 6 bin 42 lira, tavuğa göre artığında 8 bin 192 lira olması gerekiyordu. Yani asgari ücrete yapılan zam bir lütuf değildir. Beklenenin olması gerekenin altında bir zam yapılmıştır.”

“ÜLKEYİ ÇIKMAZA SÜRÜKLEDİLER”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşadığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinden bir tanesini yaşıyoruz. AKP ne zaman halkta desteğini yitirse, yaptığı uygulamalar sonucunda güvenirliliğini kaybetse yeni kaoslar yeni senaryolar ortaya koyuyor. Saçma sapan teoriler ile ülkeyi bir ekonomik çıkmazın içine sürüklediler. Yeni bir kaos çıktı. ‘Nas’ dediler, ‘Çin’ modeli dediler ve 20 Aralık’ta balonu patlattılar. Halkın parasını pul ettiler. Bir avuç insan tekrar vurgun yaptı. Bunu bakan Nebati’de açıkladı. Bakan Nebati Türkiye siyasetinde yeni ortaya çıkan süper stardır. Bunu da gösterecek tarihtir. Bizler teba değil, bizler vatandaşız. Bizler halkız. Bizler çocuklarımızın geleceği için verdiğimiz paraların sorgulamasını yapıyoruz. Bizi susturamazsınız. Biz 82 milyon acıda, üzüntüde ve tasada bir olan halkız. Biz halkız ve biz kazanacağız. 2022 yılında Türkiye’de umudu ve geleceği birlikte kuracağız.”

CHP’li Gürtunca açıklamasında KPSS’de yüksek puan almasına rağmen, sözlü mülakatlarda elenen gençlere de değinerek, “KPSS yıllardın hakları çalınan çocuklarımızın hakları yenildi. Bir taneside bizim ilçe başkan yardımcımız. Hakimler ve Savcılar Yüksek sınavında Türkiye 200’ün içindeydi. Ancak maalesef hakkını yediler. Bu çocukların geleceğini çalmak hangi inançta var.” dedi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim