Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan CHP’li Balaban, verilen kararın hukuksuz bir karar olduğunu ifade ederek İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Verilen karar hukuksuz bir karardır. CHP’nin tüm örgütleri ve halkımız bu hukuksuz karara karşıdır. CHP Manisa milletvekillerimiz başta olmak üzere, il başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız, belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız olmak üzere Canan Kaftancıoğlu’nun sonuna kadar yanındayız.”

“KORKUTMAYA, SUSTURMAYA, SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasının devamında, AK Parti iktidarının hem toplumu hem de muhalefeti susturmak istediğini belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Dün Gezi Davası’nda hukuksuz bir şekilde verilen cezaların bir örneğini bugün bu davada gördük. AKP’nin bu kararlar ile vermek istediği mesaj toplumu kutuplaştırmak, muhalefeti susturmak ve kendisinden olmayan herkesi cezalandırmak anlamına gelmektedir. Korkutmaya, susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ama AKP ve şürekasına kötü bir haberim var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir neferi sizden korkmadı, korkmayacak. Halkımız müsterih olsun, 100 yıldır olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi vatandaşların yanında olmaya, dertlerini dinlemeye ve çözüm üretmeye devam edecektir.”

GÜN BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak dayanışma içinde olacaklarını ve bu dayanışma ile birlikte AK Parti iktidarını demokratik bir şekilde iktidardan indireceklerini söyledi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal da ise bu saldırıların Cumhuriyet Halk Partisi’ni birbirine daha çok kenetlediğini ve daha da güçlendiklerini iletti.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun ziyaretinde CHP’li Balaban ve beraberindeki heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla da temaslarda bulundu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim