İddiaya göre Kaymakam Saygın, elini uzatıp kendisine ''Hoş geldiniz'' diyerek elini uzatan genç öğretmene ''Bu ne hadsizlik'' diyerek sınıftan kovarak, dışarıda beklemesini söyledi. Kaymakam Saygın’ın yaptığı bu davranış kamuoyunda birçok tepkilere sebep olmuştu.

Kendisinde eğitimci olan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı açıklamada, Kemalpaşa kaymakamının öğretmene yönelik yaptığı olumsuz davranışı kınadı.

Devleti temsil eden bir kaymakamın öğretmene böyle bir davranışta bulanamayacağının altını çizen CHP’li Balaban şöyle konuştu; “Devletin bir ilçede temsilcisi olan kaymakamın öğretmen arkadaşımıza yaptığı bu saygısızlığı kınıyoruz. Öğretmen ve öğretmenlik mesleği bir ulusun en önemli değerlerinden birisidir. Öğretmenler bir toplumun yol göstericisi ve aydınlanma kadrosudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerimize verdiği değeri tüm dünya bilir. Sanırım Artvin Kemalpaşa kaymakamı bu değerleri unutmuş. Şu unutulmasın ki bir sınıfta önce öğretmen gelir. O öğretmen sınıfının valisi veya kaymakamıdır. İsterse kimseyi sokmaz, sınıfın tek hakimi ve önceliği öğretmene aittir. Öğretmene yapılan bu haksızlık ve saygısızlık bir kaymakama yakışman davranıştır. Siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakarak, bende bir eğitimci olduğum için haksızlığa uğrayan öğretmen arkadaşımızın sonuna kadar arkasındayım. Kimse kendini öğretmenden üstün göremez. Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine öğretmenlerimizin yetiştirdiği gençler sayesinde çıkacaktır. Bakan, vali, kaymakam olabilirsiniz, ama önce insan olmak en büyük erdemdir. Biz eğitimciler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim