Parti binasında açıklamada bulunan CHP Manisa İl başkanı Semih Balaban, 12 Eylül darbesini unutmadıklarını ve asla unutmayacaklarını belirterek, darbeye sebep olanları asla affetmeyeceklerini dile getirdi.

CHP’li Balaban yaptığı açıklamada;

“12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen Amerikancı faşist darbenin 40. yıldönümü. 40 yıl değil 140 yıl geçse de 12 Eylül’ü unutmadık. Unutmayacağız. 12 Eylül öncesi Türkiye’de yükselen sol dalganın, emek hareketinin önünü kesmek ve emek hareketine, işçi sınıfına, emekçilere darbe vurmak amacıyla bizzat Amerika’nın tezgahladığı beş tane faşist general eliyle uygulanan 12 Eylül’de demokrasi ayaklar altına alındı. Emek güçleri ezildi. 12 Eylül’ü özetlersek, Amerika’nın dediği gibi ‘Bizim çocuklar başardı’ ve 12 Eylül’den sonra TİSK Başkanı Halit Narin ‘Artık gülme sırası işçilerde değil. Bizde’ dedi. 12 Eylül bir emek, insan hakları ve demokrasi gaspıdır. 12 Eylül’de 650 bin kişi gözaltına alındı. Binlerce insan tutuklandı. İşkenceler de öldürüldü.  50 tane insan idam edildi. 12 Eylül demokrasiye ve insan haklarına vurulan büyük bir darbe oldu.’’ diye konuştu. 

“AKP BUGÜN YAPTIĞI UYGULAMALARLA 12 EYLÜL’Ü SÜRDÜRMEKTEDİR’’

CHP Manisa İl Başkanı Balaban açıklamasında, AK Parti’nin yaptığı yanlış uygulamalarla 12 Eylül sürdürdüğünün altını çizerek;

“12 Eylül’ün ürünü olan AKP’de bugün yaptığı uygulamalarla 12 Eylül’ü sürdürmektedir. 20 Temmuz 2016’da ilan ettiği OHAL ile çıkarttığı kanun hükmünde kararnamelerle binlerce insanı haksız yere işten atmış ve binlerce insanı haksız yere gözaltına almıştır. FETÖ mücadelesi adı altında esas mücadeleyi emekçilere, akademisyenlere yöneltmiştir. Bizler 12 Eylül’e ve her türlü darbeye karşıyız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi, hukuk mücadelemizi ve tüm Türkiye’de 83 milyonun kucaklandığı bir adil sistem ile demokrasini sistemini kurmakta ısrarlıyız. Bizler 12 Eylül’le de her türlü darbeye de karşı olarak bağımsız, sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden kurucağız. İlk seçimlerde de AKP’nin iktidarını demokratik bir şekilde tavsiye edecek ve yeniden parlamenter sisteme dönerek halkın özlediği sosyal ve ekonomik adaletin egemen olduğu bir Türkiye’yi mutlaka başaracağız. 12 Eylül’ü unutmadık ve affetmedik. 12 Eylül’de yaşamını yitiren, bedel ödeyen tüm yurttaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim