CHP Manisa Teşkilatı il ve ilçe kongrelerinin gerçekleştirmesinin ardından il kadın kolları kongresini de tamamladı. CHP Manisa İl kadın Kolları’nın olağan kongresi Manisa Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. CHP’li kadınların yoğun ilgi gösterdiği kongrenin divan başkanlığını CHP Manisa eski milletvekili Tur Yıldız Biçer yaptı. Kongrede mevcut başkan Cemile Bora tekrar aday olmazken, partiye uzun yıllardır hizmet eden Şadiye Sırataş Uysal tek liste ile aday oldu.

134 OYUN TAMAMINI ALDI

Önceki dönem il kadın kolları başkanlığına ait faaliyet ve denetim raporunun oylanıp kabul edilmesini ardından yeni başkanlık için kadın delegeler sandık başına gitti. Kongrede oy kullanan 134 delegenin oyunun tamamını alan ve tek liste ile aday olan Şadiye Sırataş Uysal başkan seçildi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı seçilen Şadiye Sırataş Uysal, önceki dönem Cemile Bora’dan aldığı bayrağı hem Manisa’da hem Türkiye’de daha yükseklere taşımak için gece-gündüz demeden çalışacaklarını belirterek, “Hedefimiz öncelikle partimizi hem yerelde hem genelde iktidara taşımak olacak. Ayrıca siyasette kadının neler yapabileceğini önümüzdeki süreçte herkese göstereceğiz. Şimdiden genel seçimler havasına girip, gece-gündüz demeden kapı kapı dolaşıp kadınlarımızla birlikte CHP’yi iktidara taşıyacağız’’ diye konuştu.

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanlığı’na seçilen Şadiye Sırataş Uysal yönetim kurulu listesinde; Vahide Akyel, Serpil Akyol, Sultan Bingöl, Gülcan Çevikoğlu, Sevinç Dizim, Zuhal Evirgen, Nurten Gürler, Azize Hüner, Meryem Kandemir, Huriye Murtazaoğlu, Zehra Öngörü, Filiz Özyolcu, Nilüfer Pektaş, Aysun Topraktepe, Nuriye Ülger ve Bilgen Yavuz isimleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim