İYİ Parti Akhisar İlçe Teşkilatı’nın, CHP’li Akhisar Belediyesi önüne siyah çelenk konmasıyla başlayan süreçte taraflar arasındaki söz düellosu devam ediyor. Yaşanan gelişmelerle ilgili Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu sosyal medya hesabından açıklama yapmış, İYİ Parti’nin bir tek isimde diretmesinden dolayı sıkıntıların yaşandığını dile getirmişti.

O açıklamalara İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz yanıt vermiş, CHP’li Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’yu topa tutmuştu.

Bu açıklamaların ardından CHP’liler sosyal medya hesaplarından ortak bir paylaşım yaptı. ‘Yalnız değilsin Besim başkanım’ başlıklı ortak açıklamaya CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ferdi Zeyrek, CHP Yunusemre eski ilçe başkanı ve CHP Yunusemre Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Bozyaka gibi isimler de destek verdi.

İşte CHP’lilerin sosyal medya mesajlarında paylaştıkları o ortak mesaj:

Yalnız değilsin Besim başkanım!

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in üstün gayretleri ile halkın siyasetten beklentilerine cevap vermek ve ülkemizin içinde bulunduğu toplumsal sorunlara çare olmak için kurulan Millet İttifakı, son yerel seçimde tüm dünyanın takdir ettiği ve ülkemiz insanlarının yüzünü güldürmeyi başaran bir sonuç alarak net ve tartışmasız bir başarı elde etmiştir. Bir çok ilde ve ilçede sorunsuz bir şekilde devam eden veya sorunlar olsa dahi kendi içinde diyalog ve karşılıklı anlayış çerçevesinde sorunlarını çözen ittifakımız ne yazık ki Manisa’mızın Akhisar ilçesinde siyaseten doğru ve yanlışı ayırt edemeyen, yalanlar ve iftiralar ile halkın belediyesinden koltuk kapma yarışına giren bir avuç menfaatçinin çırpınışlarıyla sekteye uğratılmak istenmektedir. İttifakımızın içinde kendini kamufle edip, seçimlerden hemen önce attığı sosyal medya mesajlarıyla kendini ifşa eden, seçimin hemen akabinde sızdırılan ses kayıtlarıyla Büyükşehir Belediyesi’nin gölgesinde siyaset yaptığı tescillenen, tüm bunlardan hicap duymayıp Manisa siyasetinde kendine yer açmak için partisinin gençlerini kullanıp halkın belediyesinin önüne siyah çelenk koydurtan bu zat’ı ve bu duruma çanak tuttuğu tarafımızca bilinenleri Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak kınadığımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Millet İttifakının Akhisar Belediye Başkanı Sayın Besim Dutlulu konuyu defalarca açıklamış ve sorunun İYİ Partinin Belediye Başkan Yardımcılığı için bir türlü isim belirleyememesi olduğunu, kendi içlerindeki anlaşmazlıktan çıkacak olan ismin sorunu çözmekten ziyade büyüteceğini belirterek bahsi geçen Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğu için atama yapmayacağını belirtmiştir. Durum tüm çıplaklığıyla ortada iken kamuoyuna yalanlar servis edip çirkinliklerini halkın belediyesine siyah çelenk koyarak taçlandıran bu kendini bilmezler Belediye Başkanımızın, Akhisar halkının çıkarları için geri adım atmama kararlılığını gördükten sonra şanslarını milletvekilimiz Vehbi Bakırlıoğlu’na saldırarak bir kez daha denemektedirler. Ne partimizin, ne de Akhisar Halkının bu kirli tezgaha kanmayacağı gayet açıktır. Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya ve Milletvekilimiz Vehbi Bakırlıoğlu’na gelen destek mesajları kimin haklı kimin haksız olduğunu daha ilk günden ortaya koymuştur. Millet İttifakındaki paydaşımız İyi Partili dostlarımızın da bu birkaç kişinin şahsi çıkarları için yaptıkları çirkinlikleri onaylamadığını görmek bizleri mutlu etmektedir. Nihayetinde önümüzdeki zorlu süreçte tabanda ve tavanda müthiş bir uyumla yoluna devam eden ittifakımız nice seçim başarıları kazanacak ve ülkemize daha çok baharlar yaşatacaktır.”

Editör: TE Bilişim