CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "96 yıl sonra Sevr lobisi bir kere daha utanmadan sıkılmadan Yahudi soykırımını yapan Almanya Parlamentosu'nda hortlamaya kalktı" dedi.
CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı düzenlendi. Manisa Kültür Sitesi'nde düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve partililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin dokunulmazlıklarla ilgili politikasını eleştirdi. Partisinin sağ politikası yürüttüğünü savunan Biçer, "Partimizin sağa kayarak, sağ siyaset yaparak bir noktaya gelmesinden çok sol siyasete ağırlık vermesini isterim. Biz ne yazık ki dokunulmazlıkla ilgili yürüttüğümüz politikalar yüzünden bir kenara sıkıştık. Türkiye'de oynanan kumpasın bir oyunu olduk ve siyaset üretemez hale geldik" dedi.
Biçer'in ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Biçer'in partisine yönelik eleştirilerine gönderme yaparak, "Özgür Özel'den bir şeyi duymazsınız. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililerden bir şeyi duymazsınız. Duymamalısınız. Cumhuriyet Halk Partisi eleştiri ve özeleştiri kültürünün en yoğun olması gereken partidir. Ama bunların yapılması gereken yer, aile içinde toplantıların basına kapalı kısımlarıdır. Basın önünde bir tek partilimle ne en yeni üyemle, ne partinin en üst yerlerinde görev almış kimseyle polemiğe girmedim, partimi eleştirmedim, eleştirildiyse de cevap vermedim. Bundan sonra da bunu benden duyamazsınız. Tek bir şey söylemek lazım. Siyaset her şeyden önce özgüven işidir. Kendine güveneceksin. Partine güveneceksin. Üyene güveneceksin. İdeolojine güveneceksin. Sabah yataktan kalktığında başarabilirim diye kalkacaksın" dedi.

CHP'Lİ TEZCAN'DAN ALMANYA YORUMU
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "İki gün önce yine Sevr'in lobisi yine bir adım daha attı. Dünya Sevr'in lobisi devam ediyor. Anadolu coğrafyasında, Anadolu ve Rumeli'nin son kalan toprak parçasında tam bağımsız Türkiye anlayışıyla yeniden ayakta durma savaşı verirken, 1919'da Samsun'dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı başlatıp emperyalizme karşı onurlu bir millet olarak ayakta duracağız diyerek direnişi başlatırken bu ülkede Sevr lobisi yine iş başındaydı. Onun iş birlikçileri vardı İstanbul'da, onun Damat Ferit Hükümetleri vardı İstanbul'da, onun saltanatçıları vardı ve onun uluslararası işbirlikçileri vardı. O zaman nasıl parçalamayı planlıyorlardı. Bu topraklarda bir Ermenistan, bir Kürdistan doğurup Türkiye'yi kendi içerisinde parçalanmanın planları vardı. 96 yıl sonra Sevr lobisi bir kere daha utanmadan sıkılmadan Yahudi soykırımını yapan Almanya Parlamentosu'nda hortlamaya kalktı. Bizi asıl üzen, bizi asıl düşündüren şey, Sevr lobisi dünyada hortlarken AKP iktidarının 14 yıllık iktidar sürecinde buna karşı direnmek yerine, buna karşı direnenleri yok etme projesinin sahibi taşıyıcı olmasıydı. Buna karşı gelenler yerine buna su taşımaktı. 96 yıl öncesinin Sevrcileri yeniden Türkiye'yi parçalamak ve bunun üzerinden küresel emperyalizmin oyunlarını hayata geçirmeye çalışırken Türkiye'de çok güçlü bir işbirlikçi ekip, çok güçlü bir müttefik buldu" dedi.
Tezcan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.

Editör: TE Bilişim