CHP bugün yeni il başkanını belirleyecek. CHP'nin 35'inci olağan il kongresi Manisa Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Mazlum Nurlu, eski vekiller, ilçe başkanları, yöneticiler ve partililer katıldı.
Kongrede 608 delegenin oy kullanması bekleniyor. Herhangi bir son dakika sürprizi yaşanmazsa kongrede Halil Tokul ve Nurettin Dingaz yarışacak. Oy kullanma işlemi saat 17:00'da sona erecek.

AĞBABA’DAN SERT SÖZLER

Kongrenin Divan Başkanlığı’na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptı. Ağbaba, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. AK Parti iktidarına ve Erdoğan diktatörlüğüne direnen iki kurum olduğunu ifade eden Ağbaba, “Bu kurumlardan biri CHP diğeri ODTܒdür. ODTÜ askeri darbeye teslim olmadı, 12 Eylül darbesine teslim olmadı. Şimdi de Faşist diktatörlüğe teslim olmayacaktırd.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den bir yöneticinin İsrail’le ilgili sözlerini hatırlatan Ağbaba, “Eğer Demirci ilçesinden bir CHP’li yönetici bu açıklamayı yapsaydı yaygara kopardı. Ama kendileri söyleyince bir şey olmuyor. Varsın onlar İsrail’i dost ilan etsinler. İsrail hiçbir zaman bizim dostumuz olamaz. Mazlumları katleden bir devleti dost olarak kabul etmemiz mümkün değil.” şeklinde konuştu. 


Ayrıntıları aktaracağız…
Editör: TE Bilişim