CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, AK Parti hükümetinin son günlerdir devam eden orman yangınlarına müdahale konusunda beceriksizlik örneği sergilediğini ve yangınlar konusunda hükümetin bir akıl tutulması yaşadığını ifade etti.

CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu cennet vatan, yıllardır krizlerle boğuşuyor. Ekonomik krizin en üst düzeyde yaşandığı bir koşullarda yaşıyoruz. Ülkemizde mutfakta, ekonomide, hukukta, işsizlikte ciddi bir yangın var. Ama günlerdir gerçek anlamda yüreğimiz yanıyor ve ülkemiz cayır cayın somut olarak yanıyor. Merkezi hükümet bir haftadır yönetim beceriksizliği sergiliyor. Ülkemiz göz göre göre yanıyor. Bu ülkemiz sahipsiz değil. Ağır bedeller ve koşullarda kurtarılan cennet bir ülke. Ama en önemlisi orman yangınlarında bir akıl tutulması yaşıyoruz. Türk Hava Kurumu’nun yangın uçakları devrede değil. THK’nın etkinlikleri devrede değil. Devletin envanterinde yangın söndürme uçağı yok. Devlet yangın söndürme ihalesi açıyor. Böyle bir yönetim tam bir akıl tutulması. Başka bir akıl tutulmasını Cumhurbaşkanı aracılığıyla yaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Marmaris’e gidiyor ve yangını yaşayan insanlara çay atıyor. Bu neyin psikolojisidir anlamış değiliz. Marmaris’te Cumhurbaşkanı yine bir gösteriş yapıyor ve onlarca araç konvoyu ile trafiği tıkıyor. İtfaiye araçlarının geçmesini dakikalarca engelliyor. Hala gösteriş peşinde. Orman yangınlarında şehit olan bir vatandaşımızın ailesinin ayağına gitmesi gerekirken, aileyi ziyaret etmeye bırakın ayağına çağırıyor. Bu nasıl bir iştir.”

CHP’li Balaban açıklamasının devamında, orman yangınlarında evlerini kaybeden vatandaşlar için kamuoyuna açıklamada bulunan Gündoğmuş belediye başkanının sözlerini eleştirerek şöyle devam etti; “Gündoğmuş belediye başkanının ise akıllara durgunluk veren bir açıklaması var. Diyor ki, ‘Devletimizin öyle güzel evler yapacak ki, evi yanmayan yurttaşlarımız keşke bizimde evimiz yansaydı diyecektir’. Böyle bir akıl tutulmazlık olmaz. Bu akıl tutulmalarını içinde hükümet tam bir çaresizlik içindedir. Yangınlara müdahale konusunda hem sınıfta kalmış hem de başarısız olmuştur. Biz bundan mutluluk duymuyoruz. Üzülüyoruz. Keşke başarı olsalardı bunca canlı yangınlarda hayatını kaybetmeseydi. Ağaçlarımız tül olmasaydı. Doğa bir katliamla karşılaşmasaydı. Orman şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz.”

“BİR DAYANIŞMA KAMPANYASI BAŞLATTIK”

Açıklamasında orman yangınlarına müdahale konusunda CHP’li belediyelerin can siperhane çalıştığına dikkat çeken CHP’li Balaban şu ifadelere yer verdi; “CHP’li belediyelerimiz can siperhane çalışıyorlar. Bodrum’da, Marmaris’te, Manavgat’ta, Antalya’da, Aydın’da, Muğla’da hepsi bir seferberlik halinde çalışıyorlar. Halkın sorunlarını çözmek için uykularını bıraktılar. Ancak bu kadar çalışmaların içerisinde yangında hükümeti göremiyoruz. Hükümet yerine yangında belediyelerimizi görüyoruz. Bu bir ülke için üzücü durumdur. Marmaris ilçe başkanı diyor ki ‘Bize uçak gönderin’. Biz de Manisa’dan Marmaris’in, Manavgat’ın ve Bodrum’un sesine ses olmak istiyoruz. Manisa’nın Soma ve Salihli ilçelerinde orman yangınları çıktı. Ancak hemen bastırıldı ve kontrol altına alındı. Bundan çok mutlu olduk. Yangınları kim ne kadar çabuk söndürürse biz bundan sadece mutluluk duyarız. Ancak ne yazık ki ekonomiyi, hukuku, demokrasiyi yönetemeyen hükümet yangınları söndürmede de iyi bir yönetim ortaya koymamıştır. Tam bir başarısızlık örneği sergilemiştir. Bizler 17 ilçe örgütümüzle, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile il örgütü olarak bir dayanışma kampanyası başlattık. Tüm emeği geçen başkanlara teşekkür ediyorum.”

 “ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM”

CHP’li Balaban açıklamasında son olarak, AK Partili ve MHP’li seçmene seslenerek şöyle konuştu; “Kimse umutsuz olmasın bu cennet vatanı yeniden en iyi şekilde inşa edeceğiz. AKP’ye ve MHP’ye oy veren vatandaşlarımız bizim için baş tacıdır. Onlara asla bir eleştirimiz yok. Onlara sesleniyoruz. Lütfen önümüzdeki seçimlerde oy kullanırken ellerini vicdanlarına koysunlar. Ona göre değerlendirmeyi yapsınlar. Biz yönetimdeki, iktidardaki yanlışları, eleştirileri dile getiriyoruz. Yoksa bütün vatandaşlarımız AKP’ye ve MHP’ye de oy verse bizim başımız tacıdır. Onların sağ duyusuna sesleniyoruz. Çözüm belli. Demokratik bir şekilde bu AKP iktidarından en kısa sürede kurtulmak. Millet İttifakıyla herkesin söz sahibi olduğu, ortak akıllara ülkeyi yeniden birlikte inşa etmek. Halkımız mutlaka bu yanlışlara dur diyeceklerdir. Çözüm erken seçimdir. En kısa sürede bu beceriksiz, iş bilmez, bu cennet ülkeyi 19 yıldır yaşanmaz bir hale getiren bu iktidardan kurtulacağız.”

Editör: TE Bilişim