Manisa’da Şehzadeler ilçesindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, EYT Manisa Dernek Başkanı Metin Pekkaraca, sivil toplum örgütleri ve emekli olmayı bekleyen mağdurlar katıldı.

EYT’lilere destek veren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, AK Parti’nin yıllardır yaşanan sorunu çözmek gibi bir niyetinin olmadığını belirterek şöyle konuştu: “İşin adını doğru koymamız lazım. Esasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar değil. Bu işin doğrusu Emeklilikte AKP’ye takılanlardır. Çeşitli rakamlardan bahsediliyor. EYT’lilerin 26 milyar liralık devlete maliyete olduğu söyleniyor. Devlet yetkilileri yıllık 113 milyar lira, 20 yılda da 750 milyar liralık bir maliyetinin olduğunu iddia ediyorlar. Bunların hepsi iddia. ‘Gelin bunu araştıralım’ dedik. EYT’li kaç kişi var? Bu insanların sonuç itibariyle devlete maliyeti ne kadardır?”

“EYT’LİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE GELİYORUZ”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise basın açıklamasında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının EYT’lilerin sorunlarına çözüm bulanacak ‘Kaynağımız yok’ sözlerinin inandırıcı olmadığının altını çizerek şöyle konuştu: “CHP olarak yıllardır devam eden bu kanayan yaraya Millet İttifakı birlikte çözüm bulacağız. EYT’lilere kaynak yok gerekçesi inandırıcı bir gerekçe değildir. Bizim aklımızla dalga geçer gibi ‘lokmalarınızı küçültün’ diyorlar. Ama kendileri saray sofralarından en iyi şekilde sofralarını büyültüyorlar. Onların sofraları büyüdü. İşçinin, emeklinin, emekçinin sofraları ile emekleri küçüldü. CHP olarak halkımızın sofrasını büyültmeye, EYT’lilerin sorunlarını çözmeye geliyoruz.”

“FATURA EYT’LİLERE KESİLEMEZ”

Basın açıklamasında konuşan EYT Manisa Dernek Başkanı Metin Pekkaraca, yıllardır kendilerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

EYT Manisa Dernek Başkanı Pekkaraca yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Zamanında alınan  ekonomik kararların faturası biz EYT’lilere kesilemez. Biz milletiz. Türkiye’nin kangren halini alan hak gaspı iktidar tarafından görmezden gelindi. Gelmeye de devam ediyor. Yıllarca sıranın bize gelmesini bekledik, hep umut ettik. Mücadele verdik. EYT’liler için bugün bir yasa çıksa ertesi gün emekli olacakların aylık emekli maaşı ödemelerine getireceği ek en fazla 2 milyar lira civarındadır. Oysa sadece kayıt dışı istihdamın devlete olan aylık maliyeti 6 milyar lirayı geçmektedir. Millet tarafından görülen tablo EYT probleminin çözümü için iddia edildiği gibi ülke ekonomisinin uygun olmadığı değil de finansal tercihlerin EYT’nin çözümü noktasında yapılmadığı tablosudur.”HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim