CEREN, "BU İŞİ TEMİZLEYECEĞİZ"
Manisa'da paralel yapıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle 5 farklı derneğe operasyon düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Manisa'da bu işin üzerine sonuna kadar gideceğiz." dedi.Polislerin büyük bir hassasiyetle çalıştıkları operasyonda derneklere arama, incelme ve el koyma kararı çıkartıldı. Dernek binalarında bulunan belge, evrak, CD, bilgisayar ve tüm elektronik eşyalara inceleme yapılması üzerine el konuldu.
DERNEKLER PARALEL YAPIYLA BAĞLANTILI

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paralel yapı artık terör örgütü olarak tescillendi. Bu kapsamda Manisa'da da paralel yapı operasyonları düzenleniyor. Operasyon yapılan dernekle, paralel yapıyla bağlantısı olan yerlerdir. Manisa'da paralel yapının tüm uzantılarını inceleyeceğiz." dedi.

SONUNA KADAR GİDECEĞİZ

Ceren, "Nereye gittiği belli olmayan işler yapıyorlarsa gerekli operasyonları yapacağız. Şu anda bu dernekler için arama ve el koyma kararı çıkartıldı. Operasyonda yakalama kararı yoktur. Bu işin sonu yok. Manisa'da bu işi temizlemeye kararlıyız. Bu işin sonuna kadar gideceğiz. Paralel yapının uzantıları bu işten bir an önce ellerini çeksinler. Biz bu işi Manisa'da temizleyeceğiz." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim