MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin katıldığı toplu açılış töreni öncesinde Cumhur ittifakı adayları ile sahneye çıkan Başkan Ergün, tören öncesinde açılış konuşması yaptı. Ergün konuşmasında yapılan çalışmalarını anlattı, Manisa’da daha fazla hizmet yapılabilmesi için Cumhur İttifakı’nın ortaya çıkardığı birlikteliği devam ettireceklerini söyledi. İşte Ergün’ün konuşmasından satır başları;

“10 yıldır Manisa’mızda en güzel hizmetleri vermiş, şehrimizin gerçekten ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmiş bir belediye başkanı olarak huzurlarınızda olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. 2009’da Manisa değişiyor diyerek çıktığımız yolda, 2014’de  emin adımlarla geleceğe dedik. 2019’ da da“Haydi Şahlan” Manisa diyerek yolumuza devam edeceğiz. 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerinin ardından Manisa’mız büyükşehir olmuş ve 57 mahalle olan hizmet alanımız bir anda 1088 mahalleye ulaşmıştı. Öncelikle teveccühlerinizle bizleri bu makamlara getirdiğiniz için sizlere, bize oy veren vermeyen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz bu güzel teveccühün karşılığı olarak sizlerin hizmetkarı olduk. Bir kağıdı kalemi olmayan Maski’yi sıfırdan varettik. Personel, araç ve gereçlerini alarak 17 İlçede konuşlandırdık. Yine Büyükşehir kadrolarını oluşturarak 17 ilçeye hizmet verecek şekilde yapılanmasını tamamladık.Tüm ekiplerimizle birlikte mesai kavramı gözetmeden hep sahada, hep yanınızda olduk. Sizler bize güvendiniz, bizler de sizin güveninizi boşa çıkarmadık.Canla başla çalışarak, ihtiyaç duyduğunuz hizmetlerin öncelik sırasına göre planlamalarınıyaptık. İlk bir buçuk yılı büyükşehir yapılanma süreciyle geçen hizmet dönemimizde Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik anlayışınıManisa’da en güzel şekilde göstermenin çabası içinde olduk. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, ülkesine hizmet etmeyi kendisine birinci görev bilmiştir. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, milletine hizmetkarlığı alnına yazı gibi işlemiştir. Bugün Manisa’mızı onurlandıran Türk Milleti’nin medar-ı iftiharı kıymetli Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin söylediği gibi, bu dava “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyenlerin davasıdır. Bu davanın bir neferi olmanın gururunu yaşıyor, bu kutsal davanın verdiği ağırlık ve sorumluluk duygusuyla sizlere hizmet ediyorum. Çünkü bizim sevdamız 17 ilçesiyle Manisa, çünkü bizim sevdamız Türkiye”

HİZMET BÜTÜN ŞEHİR’DE DEVAM EDİYOR

Bugün Manisa’mızın 17 ilçesinde kazandırdığımız birbirinden güzel proje ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Manisa’mız trafiği açısından oldukça önemli olan Manisa’nın can damarıdiyebileceğimiz Öğretmenevi önündeki yola yeni ve modern bir kavşak kazandırdık. Bu kavşağımızı 29 Ocak’ta tamamlayıp trafiğe açtık. Büyükşehir Belediye Meclisimize götürdüğümüz teklifle kavşağa ömrünü devletine ve milletine hizmet için adayan ve bugün Manisa’mızı şereflendiren kıymetli Genel Başkanımız Sayın DEVLET BAHÇELİ’NİN adını verdik. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyor, Devlet Bahçeli Kavşağı’nın Manisa’mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Alaşehir’de 1. Etabını tamamladığımız Süleyman Demirel, Salihli’de yine 1. Etabını tamamladığımız Bülent Ecevit ve Turgutlu’da başbuğumuz ALPARSLAN TÜRKEŞ’in adını verdiğimiz kavşaklarımıza 200 milyon liralık yatırım yaptık, Manisa’ya ve ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL, GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

“Manisa’mızda gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için yaptığımız çevreci yatırımlar ve altyapı çalışmalarıyla Manisa Büyükşehir Belediyesini bu alanda ses getiren ve ödüller alan bir kurum haline getirdik. Manisa merkezine 75 milyon lira yatırımla kazandırdığımız atık su arıtma tesisi başta olmak üzere Gördes atık su arıtma tesisini de açarak temiz bir Gediz için önemli adımları atıyor olmanın gururunu yaşıyoruz.Gelecek nesillere armağan ettiğimiz, Tevfik Lav, Fikri Bayrıl spor tesisleri ve Şehzadeler Belediyemiz ile birlikte projelendirdiğimiz Sümerpark Tesislerimiz de Manisamıza hayırlı uğurlu olsun. Hamdolsun, bugün altyapısı, kanalizasyonu, içme suyu olmayan 200 mahallemiz MASKİ ile özlemini duyduğu sağlıklı içme suyuna, sağlıklı altyapıya kavuştu. Önümüzdeki dönem hedefimiz 300 mahallemizin daha alt ve üst yapısını yenilemek.  93 milyon liranın üzerinde bir başka çevreci yatırımımız olan elektrikli otobüs filosunu Manisa’mıza kazandırdık. 5 Yıl içerisinde il genelinde 35 caddemizi prestij caddesi haline getirdik. Büyükşehir sorumluğunda bulunan yollarda geride bıraktığımız sürede 358 milyon lira yatırımla 3 bin 600 kilometre asfalt çalışması yaptık. Yeni dönemde Allah nasip ederse hedefimiz bu rakamı 6 bin kilometreye çıkarmak.İl genelinde 212 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle 6 milyon 600 bin metrekare kilit parke taşı döşemesini gerçekleştirdik. Bugün çok değerli Genel Başkanımızın katılımlarıyla hizmete kazandıracağımız Manisa Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının parasal karşılığı 873 milyon 176 bin liradır. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yatırımlarının toplamı ise 361 milyon 593 bin lira.  Manisa’mıza 1 milyar 234 milyon 769 bin liralık hizmetlerin açılışını bugün burada birlikte gerçekleştiriyoruz. Doğup büyüdüğüm, havasını soluduğum ve hizmet etmekten onur duyduğum Manisa’mıza kazandırdığımız bu güzel hizmetler helali hoş olsun.”

SİYASET İÇİN DEĞİL HİZMET SEVDASIYLA ÇALIŞIYORUZ

“Engel tanımadık. Bahane üretmedik. Köşeye çekilmedik. Her zaman ve her ortamda şunu açık yüreklilikle vurguladık. Biz siyaset değil, Manisa’mıza hizmet sevdasıyla çalışıyoruz. Sizler bizleri bu yüzden bu makamlara getirdiniz. Ne çizgimizden, ne duruşumuzdan, ne Atatürk sevgimizden, ne de Milliyetçi Hareket çizgisinden 10 senedir sapmadık. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü, bizim her zaman ışığımız olmuştur: “Vatanını en çok seven, vazifesini en iyi yapandır”. Bundan başka bir yola, bundan başka bir ize gerek yoktur. Biz yaptığımız hizmetlerin karşılığında yüzlerinizdeki mutluluk ve gözlerinizdeki ışıltıyı gördüğümüzde, mutlu oluyoruz. Hedefimiz, sizlerin ihtiyaç duyduğu projeler üretirken çocuklarımızı ve gençlerimizi de vatanına, milletine, bayrağına bağlı; yılmadan, korkmadan ve usanmadan “NE MUTLU TÜRKÜM” diyebilen nesiller olarak yetiştirmektir”

CUMHUR İTTİFAKINI BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin himayelerinde oluşan Cumhur İttifakı şemsiyesi altında 31 Mart 2019 yerel seçimlerine el ele, gönül gönüle ve omuz omuza giriyoruz. Aldığımız bu önemli ve büyük sorumluluğun farkında olarak Cumhur İttifakı’nı Manisa’da Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçemizde başarıya ulaştırmak için canla başla gece gündüz demeden çalışıyoruz.Ülkemizin ve milletimizin huzuru için, içeride ve dışarıdaki hainlerin cennet vatanımız Türkiye üzerindeki kötü emellerini yerle bir eden bu önemli ve kutlu ittifakın Yenikapı ruhuyla devam etmesini önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Cenab-ı Allah’ın izni ve değerli hemşerilerimizin güveniyle Manisa’yı Cumhur İttifakı’nın zaferiyle taçlandıracağız. Vefakar hemşerilerimin Manisamızı “Ehline Emanet” edeceğine gönülden inanıyor, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyorum”

İLK İŞİMİZ İMAR OTOPARKLAR

“2009 yılında bizleri Manisa Belediyesini kazanmamız nedeniyle onurlandırdığında “Cengiz Başkanımız partimizden seçilmiştir. Ancak şu an itibariyle parti rozetini çıkarmış ve tüm Manisalıların başkanı olarak hizmet edecektir” demiştiniz. Bu sözünüzü hiç unutmadım. Ayrım yapmadan her vatandaşımızın gönlünü alarak, gönüller yaparak hizmetlerimizi 17 ilçemizin tamamına ulaştırdık. Bundan sonra da Allah’ın izniyle bu anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni dönemde de inşallah hemşerilerimiz bizlere teveccüh gösterirse, Manisa’mızın imar ve otopark gibi önemli sorunlarının üzerine de kararlılıkla gideceğiz. Allah nasip ederse ilk işimiz İmar ve Otoparklar olacak.

Bu duygularlabirazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Manisa’mıza kazandırdığımız proje ve hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerin ortaya çıkmasında emeği geçen, alın teri döken Büyükşehir Belediyemizin tüm yönetim kadrolarına, MASKİ Genel Müdürlüğüne, daire başkanlarımıza, parkında, bahçesinde çalışan işçi kardeşime kadar herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değişen ve gelişen Manisa için çalışıyoruz; ÇALIŞACAĞIZ, ÇALIŞACAĞIZ. Manisa için yapacak daha çok işimiz var. Bu duygularla bir kez daha hepinizi sevgiyle selamlıyor, bizleri yalnız bırakmadığınız için burada bulunan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Editör: TE Bilişim