Şehzadeler Belediyesi yine bir ilke imza atarak Esnaf ve Sanatkarlar Danışma Meclisi'ni kurdu. 15 oda başkanı Saruhan Otel'de düzenlenen kahvaltı organizasyonunda bir araya gelerek, esnaf ve sanatkara ait sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in başkanlık ettiği toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca, Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, Başkan Danışmanları Bilal Demir, Haşim Yener Bilir ve Ahmet Baydar ile birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de katıldı. Kuruluş aşamasındaki sancılı dönemi atlattıklarını belirten Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları ve hayata geçirilen projeleri değerlendirdi.


Esnaf ve sanatkarın temsilcileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Çelik, "30 Mart seçimleri öncesi tüm sivil toplum kuruluşlarımızı şehrin yönetiminde bir figüran değil, aktör haline getireceğimizi; bu bağlamda da Esnaf ve Sanatkarlar Danışma Meclisimizi etkin hale getireceğimizi söylemiştik. Kuruluş çalışmalarının ardından meclisimizle ilk kez bir araya geliyoruz. Bundan sonra da belirlediğimiz periyotlarda bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. Amacımız havasını birlikte soluduğumuz güzel şehrimize en doğru hizmetleri yapabilmektir. Esnaf ve sanatkarımızın söyleyeceği sözleri dikkate almak, bu şehri hep birlikte yönetmektir. dedi. Başkan Çelik, Hurdacılar Odası Başkanı İbrahim Taban'ın mazereti nedeniyle katılamadığını dile getirdi.


Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise, "Yeni kurulan belediyelerimizin kuruluş çalışmalarını tamamladıktan sonra hedefe ulaşacağına, Manisa'nın çıtasını yükselteceklerine inanıyorum. Değerli belediye başkanımızın böyle bir toplantı organize etmesi hepimizi çok mutlu etti. Biz de esnaf ve sanatkarın sorunlarına belediyemizle el ele verip çözüm bulmak istiyoruz. Biz paylaşımdan bölüşmeden yanayız. Manisa için alınacak kararlar öncesinde dönüşü olmayan bir yola girmemek için bilgilendirilmek ve fikirlerimizin alınmasını istiyoruz. Bu konuda bize destek olacağınıza, bu birlik ve beraberliği sürdüreceğinize eminiz" dedi. oda başkanları daha sonra görüşlerini dile getirirken Çelik de anlatılanları tek tek not aldı. Çelik,oda başkanlarına katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Esnaf ve Sanatkar Danışma Meclisi'nin üç ayda bir toplanmasına karar verildi.





Editör: TE Bilişim