MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti İl Başkanlığı'nın her yıl büyük yangınların yaşandığı şehir çöplüğünü ortadan kaldıracak, İller Bankası tarafından onaylanan ve denetimden geçirilen büyükşehirin katı atık bertaraf tesisi ihalesi ile ilgili yaptığı şaibe açıklamasını ve iddiaları yargıya taşıyacağını açıkladı, müfettişleri denetim için belediyeye davet etti.Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:
"Her defasında çamur at izi kalsın anlayışıyla kamuoyunu aldatma ve kandırmaya yönelik açıklamalar yaparak bilgi kirliliği oluşturmaya çalışan ve Büyükşehir Belediyemiz ile Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef alarak halkın gözü önünde küçük düşürmeye çalışan iktidar partisi yöneticileri, bugün bir talihsiz açıklamaya daha imza atmıştır. Yaptıkları her açıklamada çuvallayan iktidarın Manisa'daki yöneticilerinin katı atık bertaraf tesisleri ile ilgili iftiradan öteye geçmeyen açıklamaları üzerine bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettik."
SAYISIZ DENETİMDEN GEÇTİK
Geçtiğimiz dönem 5 yıl boyunca Manisa Belediyesi, yaklaşık 1,5 yıldır da Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Manisa'mıza en güzel hizmetleri vermenin çabası içindeyiz. Bu hizmetlerimizi şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla yürütürken, yılda en az iki kere gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse de Sayıştay müfettişlerince sayısız denetime tabi tutulduk. Yapılan her denetim ve teftişten tüm birimlerimiz ve Büyükşehir Belediyemiz her defasında alnının akıyla çıkmış, hukuka ve yasalara uygun çalışmalarımız takdir toplamıştır.
BELEDİYEYİ RANT OLARAK GÖRÜYORLAR
Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni ?büyük bir rant' olarak görenler, Büyükşehir Belediyesi'ni ellerinden kaçırmış olmalarının hazımsızlığını yaşıyor olmalılar ki, her defasında çirkin, mesnetsiz ve iftiraya varan açıklamalarla vatandaşlarımızı aldatmaya ve kandırmaya çalışmaktadırlar.
PARSEL VE PEŞKEŞ KELİMELERİNİ İYİ BİLİRLER
Yaptıkları açıklamalarla kamuoyunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şaibeli işlemler yürüttüğü şeklinde algı oluşturmaya çalışanları hayret ve ibretle izlemekteyiz. İktidarı Manisa'da temsil eden İl Başkanı'nın hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan Manisa Büyükşehir Belediyemizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı halkın gözünde küçük düşürmeye çalışması kabul edilemez bir tutumdur. ?Soygun, hırsızlık, talan ve parsel parsel yandaşa peşkeş' gibi iş ve işlemleri yapanları gerek Manisalı hemşerilerimiz, gerekse yüce Türk Milleti çok iyi bilmektedir.
İLLER BANKASI DENETLEDİ VE ONAY VERDİ
Manisa'nın yaklaşık 40 yıldır çözülemeyen çöp sorununun üzerine emin adımlarla giderek, sorunun çözümü noktasında önemli adımlar atan Büyükşehir Belediyesi'nin proje üretmesinden rahatsız olanlar, bugün bu rahatsızlıklarını kamuoyu önünde yalanlarıyla gün yüzüne vurmaya başlamışlardır. İller Bankası, katı atık bertaraf tesisi ihalesi için 70 milyon TL'lik kredi onayı vermiştir. Bu onaydan sonra söz konusu projeye Turgutlu ve Ahmetli ilçeleri ilave edilmiş ve kapasite arttırılmıştır. Kapasite artırımı İller Bankası'nın vermiş olduğu kredi miktarına da ekli değildir. İller Bankası, kredi onayı verirken yapılacak olan yatırımın yerindelik denetimini de yapmaktadır. Bu bakımdan tabiri caizse mali açıdan denetimden geçmiş bir ihale dosyasıdır. AKP İl Başkanı'nın bahsettiği gibi yarı parasına bu işi yapacak bir firma varsa, buyursun gelsin.
TIRNAKLARINI YİYEREK İZLİYORLAR
Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği dev projeleri, tabiri caizse tırnaklarını yiyerek izleyenler bilmelidir ki, halkımız gerçekleri görmektedir. Büyükşehir Belediyemizin her türlü iş ve işlemini incelemek üzere tüm müfettişleri yine Büyükşehir Belediyemizde ağırlamaya hazırız. Buyursunlar, gelsinler.Yapılan bu asılsız açıklamalarla ilgili takdiri kamuoyuna bırakıyor ve açıklamalarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu, hukuki işlemlerin başlatıldığının bilinmesini isteriz. Saygılarımızla?
Editör: TE Bilişim