Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuaytay, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı üzerinden eleştiren Başbakan Erdoğan'a, sert açıklamalarda bulundu.

"ÜLKEYİ BİLİNMEYENE SÜRÜKLÜYOR''

MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Türkiye'nin şuanda sıcak ve hareketli günler yaşadığını dile getirerek, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ülkemiz ne sıcak ve hareketli günler yaşıyor. Mevcut iktidarın aymazlıkları yetmezmiş gibi 12 yıldır iktidarda olan sözde demokrasi havarisi AKP hükümetinin tek adamı, Cumhurbaşkanlığına soyunarak ülkeyi bilinmeyene sürüklemek istemektedir. Aday Erdoğan'ın Türkiye'nin bugün içine düştüğü bataklıktan tek başına sorumlu olduğunu ve tek adamlık sevdasının Türkiye'yi ne denli bir ateş çemberine sürüklediği gün gibi ortadadır. Kendi vatandaşıyla kavgalı ve Türk milletinin adını ağzına almaktan imtina eden birinin bu ülkenin Başkomutanlığı görevine soyunması hiçbir mantıkta kabul görmemektedir. Anayasa, Cumhurbaşkanını görev ve sorumluluğunu belirtmiştir. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir" denmektedir. Aday Erdoğan'ın bu sayılan görev ve sorumlulukların hangisine uyum sağladığı Türk milletinin takdirinedir'' diye konuştu.

"DÜN ÜLKESİNİN BAYRAĞI DİREKLERDEN İNDİRİLİRKEN SUS PUS OLANLAR BUGÜN İSTİKLAL MARŞI SAVUNUCUSU KESİLMİŞ''

MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Tuatay, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstiklal Marşı üzerinden çatının Cumhurbaşkanı Adayı Eklemeddin İhsanoğlu'nun eleştirmesine değindi. Tuatay, "Son günlerde kamuoyunda bilinçli olarak algı yaratılmaya çalışılan bir manipülasyon ile ilgilide içimizden geçenleri kamuoyu ile paylaşmayı faydalı görmekteyiz. Bilindiği üzere, Sayın Prof. Dr. Ekmeleddinİhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak bizlerce desteklenmektedir. Kendisi bilgi birikim ve dünya görüşüyle rüştünü ispatlamış, gizli pazarlıklardan uzak bir geçmişiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Son günlerde Sayın İhsanoğlu ile ilgili bu ülkenin tartışılmaz değerlerinden İstiklal Marşı üzerinden polemik yaratılması büyük ayıp ve utançtır. AKP kadrosu, geçmişlerindeki ayıpların adeta bu olay üzerinden unutturmak istemektedir ancak Türk milletinin ve ülkücülerin hafızası kuvvetlidir. Algı yaratma operasyonu olarak, basit bir dil sürçmesini büyütmek ancak AKP zihniyetinin politikasıyla bağdaşmaktadır. Dün ülkesinin bayrağı direklerden indirilirken sus pus olanlar bugün istiklal marşı savunucusu kesilmiş, gazetelerde boy gösterip prim yapmaya çalışmaktadır. Bu durumda bizlerinde bu zatlara ve sayın başbakana birkaç sorumuz olacaktır'' diye konuştu.

Açıklamasına devam eden Tuatay, "Yıllardır ders kitaplarının ilk sayfalarında yer alan İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe hitabesi kimin zamanında kaldırılmak istenmiş ve kaldırılmıştır. Yine her Türk gencinin sabah okula gittiğinde göğsünü gere gere okuduğu andımız kimin zamanında ve ne maksatla uygulamadan kaldırılmıştır. Devlet kurumlarının ve hatta okulların tabelalarında yer alan " Türkiye Cumhuriyeti" ibaresi hangi hükümet döneminde kimin telkiniyle silinmiştir. Yüzlerce askerin koruması altındaki askeri birlikte yer alan göndere çekili Türk Bayrağı, kimin zamanında nazlı nazlı dalgalanırken gönderden indirilmiştir'' dedi.

"TÜRK MİLLETİ HESABINI SORACAK''

MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Tuatay, Türk Milleti'nin geçmişte olduğu gibi bugünde yapılanların hesabını soracağına inandığını altını çizerek, "Birilerinin aklına direk deyince farklı şeyler gelmekte ancak bizim aklımız hala Türk Bayrağı'nı indirildiği direkte kalmıştır. Büyük Türk Milleti'nin de aklının orada kaldığı ve bunun hesabını en kısa zamanda sorumlularından soracağından bizim şüphemiz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz İstiklal Marşı'nı da, Büyük Türk Milleti'ne de borcumuzu geçmişte ödemiş ve gelecekte de ödemekten imtina etmeyecek bir yapıya sahibiz. Kimse bizim ve bizimle beraber olanların vatanseverliğine ve milliyetçiliğine sorgulama yapmaya kalkmasın. Ülkücülüğün ve milliyetçiliğin bağımsızlığı ve eskimişliği yoktur. Bunun böyle devam edeceğinden de kimsenin kuşkusu olmasın'' dedi.

Editör: TE Bilişim