CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan CHP'Lİ gençlerin davası sonuçlandı. CHP eski gençlik kolları il başkanı Serdar Bozyaka 11 ay 20 gün hapis cezası alırken diğer üyeler hakkında hükmün geri bırakılmasına karar verildi.

"TEMYİZ YOLUNA BAŞVURDUK"
Konu ile ilgili açıklama yapan Bozyaka, "Bugün Kula adliyesinde görülen cumhurbaşkanına hakaret ile suçlandığımız davada CHP gençlik kollarından altı kişi yargılandık. 'Hırsız Tayyip Erdoğan' diye slogan atmakla suçlandığımız davada bir arkadaşımız beraat etti, dört kişi için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına kararı verildi. Şahsım hakkında önceki davalarım göz önüne alınarak 11 ay 20 gün hapis cezası karar verildi. Temyiz yoluna başvurduk." diye konuştu. 

"DİKTATÖRLEŞEN BİR KİŞİYE KARŞI YILLARDIR DİRENİYORUZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın giderek diktatörlüğü doğru gittiğini söyleyen Bozyaka, "Özgürlükleri kısıtlayan, hukuku katleden, doğayı ve çevreyi mütahitlerine peşkeş çeken, yolsuzluklara bulaşmış ve her geçen gün daha da diktatörleşen bir kişiye karşı yıllardır direniyoruz.  15 yaşındaki Berkin Elvan'ın annesine, şehit askerimizin babasına bile tahammülü olmayan bir diktatörün bize karşı vicdanlı yaklaşmasını zaten beklemiyorduk." ifadelerini kullandı.  




Editör: TE Bilişim