TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 Ermeni Olayları'nı ‘soykırım' olarak niteleyen yasa tasarısını kabul etmesine sert tepki göstererek kınadı.
Almanya Federal Parlamentosu'nun 1915 Ermeni Olayları'nı soykırım olarak nitelemesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Baybatur, uluslararası hukukta tanımı açık ve kesin olarak yapılmış soykırım kavramının siyasi amaçlarla istismar edilemeyeceğini belirtti. Ermeni anlatısını tartışılmaz bir gerçek gibi dayatmaya çalışan, tarihi siyasileştiren politikanın arkasında ırkçılığa varan Türk ve İslam karşıtlığı ile Almanya'nın geçmişte insanlığa karşı işlediği suçlar ve bozuk soykırım sicilinin yattığını kaydeden Baybatur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Alman Federal Parlamentosu, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışı sürecinde yaşananların hakikatini bu kadar çok öğrenmek istiyor idiyse, 2005 yılından bu yana ısrarla önerdiğimiz herkese açık ve bilimsel temelde çalışacak Ortak Tarih Komisyonu'nun kurulmasına katkıda bulunabilirdi. Sadece Türkiye'yi değil Almanya'da nüfusu 3 milyonu bulan Türk toplumunu da hedef alan ve Türk asıllı Alman vatandaşlarını tarihlerine ve öz kimliklerine yabancılaştırmayı amaçlayan bu karar, bizim için yok hükmündedir. Bu önyargılı ve mantık dışı siyasetle gerçeklerin üzeri asla örtülemeyecektir. Bu karar hatalı bir karardır. Tarihsel gerçekler göz ardı edilerek alınan bu kararı kınıyorum"
Editör: TE Bilişim