Geçtiğimiz günlerde AK Parti Selendi İlçe Başkanı gözaltına alınıp, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bununla birlikte Sözcü gazetesi internet haber sitesinde AK Partili Baybatur'un Selendi'ye giderek savcıyla görüştüğünü, sitem ederek neden gözaltına alındığına yönelik bir haber yayınladı. Bu haberin ardından ilk açıklama AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'dan geldi. Baybatur yaptığı açıklamada haberin tamamen karalama kampanyası olduğunu belirterek açıklamasında şu ifadelere yerdi;
"Sözcü Gazetesinin 14 Eylül 2016 tarihli Veli Toprak imzalı haberinde hakkımda yalan yanlış ifadeler kullanılmıştır. Haberde Selendi ilçemizi ziyaretimizde Selendi kaymakamının odasına savcıyı çağırıp, kendisine fırça atıldığı ifade edilmiştir.
Selendi'de ilçe teşkilatımızı ve teşkilat mensuplarımızı ziyaret ettim. Teşkilat mensuplarımız ile yaptığım görüşmede kendilerine, 'Sabırlı olmalarını soruşturmaların tüm Türkiye'de devam ettiğin suçlu ve suçsuz olanların hakim ve savcılarımızın ayırt edeceğini, adalete güvenmeleri gerektiği2 telkininde bulundum.
Selendi ziyaretimde hiçbir resmi kurum ya da hiçbir resmi görevli ile görüşmemiz münasebetimiz olmamasına rağmen hakkımızda olumsuz algı oluşturmak amacıyla yalan haber yapan Sözcü Gazetesi hakkında yasal haklarım saklıdır. Adli olarak gerekeni yapacağımızı da belirtmek isterim"
FETÖ'YE KARŞI DURUŞUMUZ AYNI
Baybatur FETÖ'ye karşı duruşlarının aynı olduğunu belirterek açıklaması devamında, "Bu illegal örgüte bulaşmış ve desteğini sürdüren kim varsa tavizsiz ceza alması, mücadelenin eksiksiz yapılması ve gerekenin derhal yerine getirilmesine ve bu melun terör örgütünden ülkenin temizlenmesi birinci önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.
SAVCI ŞİMŞEK SOSYAL MEDYADAN TEYİT ETTİ
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek ise yaşanılan bu olayın doğru olmadığı sosyal medya üzerinden açıkladı. Başsavcı Şimşek sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında, " Manisa'da yürütülen FETÖ soruşturmalarına şuana kadar mevcut hiçbir siyasi parti milletvekili yada yetkilisinin müdahalesi olmamıştır" ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim