Türkiye'nin 40 yıllık sorununun çözülmesi için çok büyük gayret gösterdiklerini ve 7 Haziran seçimlerinde terör örgütü üyelerinin aleni olarak bir partiye çalışıphalk üzerinde baskı kurduklarını belirten Baybatur, "Biz AK Parti olarak yapıcı, olumlu ve sağ duyulu olmaya çalıştıkça, onlar bunu hep suiistimal ettiler'' diye konuştu.

OPERASYONLAR ÜLKE GÜVENLİĞİMİZ İÇİNDİR
PKK, DAEŞ, ve DHKP-C'ye yönelik kapsamlı operasyonların asıl nedeninin ülke güvenliği olduğunu ifade Baybatur; "Bu operasyonların altında başka bir sebep aramak AK Parti düşmanlarının algı operasyonlarından başka bir şey değildir. Ülke güvenliğimiz için ne gerekiyor yapılacak, Silahlı Kuvvetlerimiz ve Polisimize gereken tüm destek verilecektir. Silahlı Kuvvetlerimiz ve Polisimiz iktidarımız döneminde çok büyük gelişim ve aşama kaydetti. Ülkemizi ve güvenlik güçlerimizi hafife alanlar çok büyük hayal kırıklığı yaşamışlardır" dedi.

ARKALARINI TERÖR ÖRGÜTLERİNE DAYAMIŞLAR
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın,"Sırtımızı YPG'ye dayıyoruz" sözlerine de atıfta bulunan Baybatur; "Bir siyasi partinin terör örgütleri ile dirsek temasında olması kabul edilemez. Arkasını terör örgütlerine dayadığını açıkca ifade eden kişi ya da kişiler, siyasi ahlak ve etikten çok uzaktadırlar. Unutulmamalıdır ki, bu operasyonların tamamı DAEŞ, DHKP-C, ve PKK'ya yönelik eş zamanlısürdürülen operasyonlardır. Bir milletvekilinin çıkıp arkasını dayadığı yerin terör örgütleri olduğunu söylemesi kardeşlikten uzak bir tutumdur" ifadelerini kullandı.

BUNLAR NASIL HALK SAVUNUCUSU?
Baybatur, son günlerde yaşanan saldırılardan bahsederek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: "Kürt kökenli vatandaşlarımızı temsil ettiklerini ileri sürenler doğu ve güneydoğu illerimize yapılan barajları, Yol çalışmalarını, Elektrik nakil hatlarını, Doğalgaz boru hatlarını ve halkımıza yönelik yapılantüm yatırımları bombalıyorlar. Bunlar nasıl halk savunucusu. Halkın elektiriğini, yolunu, barajını bombalayarak halk savunuculuğu olmaz. Aklı başında hiç bir insan bu eylemleri yapanların iyi niyetliolduklarını, amaçlarının tamamı ile ülkeye ve halka zarar vermek olduğunu görür.Konuşmaya başladıkları zaman hak-hukuk- adalet gibi kavramları ağızlarından düşürmeyenler askerimizi, polisimizi kalleşce arkasından vuranlara alkış tutmaları halkımız nezninde gereken cevabı bulacaktır."
Editör: TE Bilişim