Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sosyal medyaya düşen muhtarla yaptığı hayali telefon konuşmasının ardından açıklama yaptı. Başkan Öküzcüoğlu, “Ahmet Öküzcüoğlu Kahveci Nedim’in oğlu. Sevgi yolunda elinde çay tepsisiyle çay dağıtmış birisi. Ahmet Öküzcüoğlu Tarhana çorbası içer, makarna yer yaşar ama onursuz yaşayamaz.” derken, görüntülerin 6 ay önceye ait olduğunu ve tekrar gündeme getirildiğini ifade etti.

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, ilçenin problemlerine çözüm bulmak için Ankara'ya hareket etti. Yolculuğunu kayıt altına alan Öküzcüoğlu, çalan telefonunu açmadan kulağına götürüp "Buyur muhtarım" diyerek konuşmaya başladı. Telefonu açmadığı görüntülerde rahatlıkla fark edilen Öküzcüoğlu, hayali muhtarla yaptığı ve yapacağı projeler hakkında bir görüşme gerçekleştirdi.

CANLI YAYINDA KONUŞTU

Başkan Öküzcüoğlu, kendi sosyal medya hesabından önceki akşam bir canlı yayın yaptı ve açıklamalarda bulundu. Habere konu olan görüntülere dair sadece “6 ay önceki olayı ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar” diyen Öküzcüoğlu, şöyle konuştu:

“Ahmet Öküzcüoğlu Kahveci Nedim’in oğlu. Sevgi yolunda elinde çay tepsisiyle çay dağıtmış birisi. Ahmet Öküzcüoğlu Tarhana çorbası içer, makarna yer yaşar ama onursuz yaşayamaz. Bunu buradan herkes bilecek. Benim görevim belediye başkanlığı, mesleğim diş hekimliği.   Halk bize 5 yıllığına görev verdi ve 2 yıla yaklaşan bir süredir de görevimizin başındayız. Zorlu bir süreçten, pandemi sürecinden geçiyoruz. Bu süreç içerisinde sınırlarımızı zorlayarak birçok hizmete de imzamızı atmış bulunuyoruz. Rant kapıları kesildiği için rantçılar sosyal medya üzerinden bağırıyorlar. 6 ay önceki olayı ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyorlar ve benim iyi bir oyuncu olmadığımı ifade etmeye çalışıyorlar.”

ÖDEDİĞİ BORÇLARDAN BAHSETTİ

Öküzcüoğlu, yayının kalan bölümünde ise belediyenin borçlarından ve yaptıkları ödemelerden bahsetti. Öküzcüoğlu şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimizde borçlarımızı açıkladık. 122 milyon 900 bin TL ve 360 tane bekleyen fatura. 10 gün itiraz süremiz vardı, reddettik. Reddetme süremizden sonra tek tek çağırıp 200 tanesini kabul ettik. Bir tanesi 6 milyon TL sadece. 136 milyon borçla belediyeyi aldık. Ahmet Öküzcüoğlu belediyeye girdiğinde cebinde 3-5 bin TL para vardı. Belediyenin kasasında kaç para var diye sorduğumda kasada 1000 TL para vardı. 136 milyon borcu iki yılın sonunda 104 milyon TL’ye düşürmeyi başardık. Gelirlerimiz de 56 milyon idi, 70 milyonun üstüne çıkarmayı başardık. Yaşlı, yorgun kamyon üzerindeki yükü attığı için tekerler dönecek.”

Editör: TE Bilişim