Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın MHP’li Büyükşehir Adayı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında mitingler düzenledi.

“İSPAT ETSİNLER İSTİFA EDERİM”

Başkan adayları önce Nurlupınar’da, ardından da Alaybey Mahallesi’nde seçmene seslendi. Her iki mitingde de önce Şehzadeler Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Şehzadeler Adayı Ömer Faruk Çelik söz aldı. Başkan Çelik “Birileri çıkmış belediyenin kasasında 90 milyon TL para olduğunu söylüyor. 2014 yılında belediye kurulduğunda kasada 90 milyon para varmış. Değil 90, 9 milyon TL bile olduğunu ispat etsinler, bugün istifa ederim. İftira atıyorlar, yalan söylüyorlar. Nurlupınar’ın yolunu bile bilmeyenler bugün gelip burada bize türlü iftiralar atıyor, karalama yapıyorlar.” dedi.

“MANİSA İÇİN MUSLUKLAR AÇILACAK”

Başkan Ergün ise, toplanan binlerce Nurlupınarlıya yönelik yaptığı konuşmada imar planını vurguladı. Başkan Ergün, özetle şunları dile getirdi:

“Artık 7 milletvekilimiz ve 3 Manisalı bakanımız var. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak imar sorununu kökten çözüme kavuşturmak için sizlerden destek istiyorum. Buradan bütün Manisa’ya sözüm olsun, en geç 1.5-2 yıl içerisinde imar planı uygulamaya konacak. Çünkü bu plan bizim boynumuzun borcu. Yıllardır Devlet Su İşleri’ni, Tarım İl Müdürlüğü görüşünü bekledik. Ancak geldiğimiz noktada artık son düzlükteyiz. Devlet Su İşleri’nden olan geldi, Tarım Bakanlığı’nın onayı kaldı. 1 Nisan sabahı da ilk işimiz Ankara’ya, milletvekillerimizle beraber Manisalı Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye imar için gideceğiz. Tarım Bakanımızdan da onay aldıktan sonra planı en kısa sürede uygulamaya koyacak ve bu keşmekeşliğe son vereceğiz. İktidarın da gücünü arkamıza alan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmetleri daha kolay yapacağız. Yani Manisa için musluklar açılacak musluklar. Ben de artık iktidarın bir Belediye Başkanlığını yapayım Allah nasip ederse.”

ALAYBEY’DE BÜYÜK COŞKU

Başkan adayları, Nurlupınar’ın ardından Alaybey Mahallesi’ne geçti. Alaybey sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mitingde hem Başkan Çelik, hem de Başkan Ergün yapılacak projeleri anlatıp Cumhur İttifakı için destek istedi.

BAŞKAN ERGÜN’DEN ŞIKTAŞLI’YA: “YALAN DOLANLA SİYASET OLMAZ”

Alaybey Mahallesi’ndeki mitingde konuşan Başkan Ergün, Millet İttifakı’nın adayı Orkun Şıktaşlı’ya yönelik eleştirilerde de bulundu. Başkan Ergün şöyle dedi:

“Yalan dolanla siyaset yapmayacaksın. Adam gibi, dimdik duracaksın. 2.5 yıl yanımda dolaştın, fotoğraf karelerine girmeye çalıştın. Şimdi böylesin, pes! Diyor ki ‘Katı atık bertaraf tesisi dışında yapılan bir şey yok, varsa mikrofonu bırakırım.’ Hizmetlerimiz ortada, Alaybey Mahallesi şahit, Şehzadeler şahit, Manisa şahit. Bıraksana mikrofonu Orkun Efendi!”

Alaybey Mahallesi’nde düzenlenen mitinge, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur da katıldı.

“KİRLİ PAZARLIKLAR DEĞİL, GÖNÜLLERDE İTTİFAK YAPTIK”

Mitingde bir konuşma yapan Baybatur, Millet İttifakını eleştirdi. Baybatur, konuşmasında özetle, “Bunların ne ittifakı olduğu belli değil. CHP var İP var, ittifakı kabul ediyorlar ama ne hikmetse başta il yöneticileri olmak üzere HDP ile ittifaklarını hiç dile getirmiyorlar. Bunlar ittifaklarını saklıyorlar. Biz MHP ile Cumhur İttifakı yaptık, Cengiz Başkanla pazarlık yapmadık. Ama bunlar daha seçilmeden koltuk paylaşımı, makam pazarlığı yapıyor. Biz bunlar gibi pazarlık ittifakı değiliz, bizim ittifakımız gönüllerde oluştu. Bu birliktelik inşallah sandığa da yansıyacak ve Manisa’da 18’de 18 yapacağız Allah’ın izniyle” dedi.

Editör: TE Bilişim