Basın toplantısında söz alan CHP’li Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, MHP il ve ilçe başkanın kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi.

2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçildikten sonra bu tür iddialar ve iftiralar ile muhatap olduğunu dile getiren belediye başkanı Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP Manisa İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında İl Başkanı Sayın Murat Öner’in şahsım ve Saruhanlı Belediye Başkanlığı hakkındaki; gerçeğe aykırı, hukuka aykırı, ahlaka aykırı açıklamalarını Milliyetçi Hareket Partisi adına üzüntüyle izledim. 2019 yılından bu yana sosyal medya üzerinden sayısız tehdit, sahte hesap ve muhtelif iftira kampanyasının muhatabı oldum. Adeta aşağı baksam şikayet edildim, yukarı baksam şikayet edildim. Bu şikayetler nedeniyle sayısız müfettiş incelemesi, ön araştırma ve ön incelemenin de muhatabı oldum. Tüm bu hukuksuzluklara karşı gerekli yasal başvuruları yaptım, benden istenen belge ve bilgileri eksiksiz sundum, ifadeleri verdim. Netice olarak, her ne kadar İçişleri Bakanı tarafından hakkımda bir kısım soruşturma izinleri verilmişse de Danıştay 1. Dairesi’nin kararlarıyla bu kararlar kaldırılmıştır. Sayın Murat Öner’in toplantıda ‘28.05.2021 tarihli rapor’ dediği rapor 26.05.2021 tarihli rapordur. Bu rapora dayalı olarak bakan tarafından hakkımda verilen soruşturma izni Danıştay 1. Dairesi tarafından 25 Ocak 2022 tarih ve 2022/132 E.- 43 K. sayılı kararla kaldırılmıştır. Tekrar ifade etmeyi yararlı görüyorum: Soruşturma izni, yüksek mahkeme tarafından kaldırılmıştır. Saruhanlı ve şahsım hakkında geçmişten bu yana ileri sürülen tüm iddiaların nedeni, siyasi yenilmişlik hissi ve şahsi menfaatlerin zarar görmesidir.  Üç dönem yani 15 yıl boyunca Saruhanlı Belediyesi'ne AKP’den seçilen belediye başkanı yönetmiştir. Ancak, son seçimde AKP’li belediye başkan adayı seçimi kazanamamıştır. Bu aynı zamanda AKP ile MHP tarafından oluşturulan Cumhur İttifakının da seçimi kaybetmesi anlamına gelmektedir. MHP, 2019 Mahalli İdare Seçimlerinde Saruhanlı İlçesinde belediye başkan adayı çıkarmamış ve AKP’nin desteklemiştir. Ancak her şeye rağmen büyük bir oy farkı ile halk beni Saruhanlı Belediye başkanı olarak seçmiştir. İlçedeki siyasi rakipler bu yenilgiyi il başkanlıklarına, il başkanlıkları da parti genel merkezlerine izah edememektedir.”

MHP İL BAŞKANINA SESLENDİ

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin açıklamasının son kısmında MHP İl Başkanı Murat Öner’e seslenerek sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı: “Devamında, hakkımda asılsız birçok ihbar mektubu, iddia ve karalama kampanyası arka arkaya gelmiştir. Ancak, ‘Allah, doğrunun yanındadır’. Son günlerde Saruhanlı’da elden ele dolaşan bir ses kaydında konuşan kişiler, hurda alım satımı konusunda bana nasıl kumpas kurulduğunu, sahte delil yaratıldığını, kimler eliyle bu sahte delillerin uygulamaya konulduğunu, Saruhanlı Kaymakamı ve incelemeyi yapan baş kontrolörün nasıl yanıltıldığını en ince ayrıntısına kadar anlatmaktadır. Bu ses kaydıyla ilgili de başvurumu yargı makamlarına ilettim. Sayın Murat Öner’in açıklamasında yer alan ‘Saruhanlı Belediyesini bire bir takip ediyoruz’ beyanına değinmek isterim. Daha elindeki yazıyı bile okuyamayan sayın Öner’e sesleniyorum. Bizi takip etmeye devam edin, belki şahsi menfaat için değil, kamusal menfaat için belediyecilik yapmayı öğrenirsiniz.”

“DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR”

Basın toplantısına son sözü alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise MHP’nin açıklamalarını “Dağ fare doğurmuştur” olarak değerlendirdi. CHP İl Başkanı Balaban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “MHP il ve ilçe başkanının açıklamasında şu gördük ki ‘Dağ fare doğurmuştur.’ CHP olarak kamuoyu ile yalan bir şey paylaşmadık. Haksız ve olmayan bir şey ifade etmedik. Biz burada büyük bir rant olduğunu ve bu ranta karşı olduğumuzu söyledik. Hukuku yolu ve toplumsal baskıyla bu rantı durduracağız. Saruhanlı Belediye başkanımızın bu olayların içine çekilmesi abeste iştigaldir. Komik bir olaydır. Saruhanlı Belediye başkanımız 3 yıldır halkçı sosyal belediyeciliği yüzünün akıyla yapmıştır. ‘Çamur at izi kalsın’ felsefesi asla bize sökmez. Hiçbir zaman gerçeklerin üzeri örtülemez ve er yada geç gerçekler ortaya çıkar.”

Editör: TE Bilişim