MHP Genel Merkezinin bazı illerdeki il ve ilçe teşkilatlarını kapatmaya başlaması partide deprem etkisi yarattı. MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, demokratik seçimle gelen parti teşkilatlarının yine demokratik yollarla kapatılması gerektiğine vurgu yaparak, genel merkezin bu tavrını onaylamadığını ifade etti.

MHP yönetimi aldığı kararlarla bazı il ve ilçe teşkilatlarını "Tüzükten aldığı yetkiye dayanarak" kapattığını duyurdu. Göreve başladığı tarihten itibaren Genel merkezin kararlarına saygılı bir duruş sergileyen ve kararlarının arkasında duran MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, teşkilatların kapatılması kararını ise onaylamadığını belirtti.

DEMOKRASİ İLE GELEN DEMOKRASİ İLE GİTMELİ

Balatlı, gazetemize yaptığı açıklamada kapatılan parti teşkilatları yerine yeni parti teşkilatlarının oluşturulduğunu belirterek, Manisa için henüz böyle bir kararın çıkmadığını ifade etti. Balatlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Manisa'da bunun olacağını sanmıyorum. Kapanan teşkilatların yerine hemen yeni teşkilatlar kuruluyor. Şu ana kadar Manisa ili için bu şekilde bir teşkilat yenileme bilgisi bize gelmedi. Demokrasi ile gelen demokrasi ile gider. Ben demokratik seçimlerle gelen insanların görevden alınmalarını tasvip etmiyorum. Bu hareketin doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. O yüzden bu hareketi onaylamıyorum."


Özel Haber: Eren EKİNCİ
Editör: TE Bilişim