“ÖZGÜR ÖZEL YALNIZ DEĞİLDİR”

“Basın açıklamamızın teması ‘Özgür Özel yalnız değildir’ Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel Manisa’nın yüz akı bir siyasetçisi olarak en iyi şekilde Manisa’yı temsil etmekte, bunun yanında da Türkiye’ye mal olmuş değerli bir siyaset adamıdır. Özgür Özel her zaman gerçekleri söyleyerek, gerçeklerin üstüne giderek insanlara doğruları öğretmeye çalışan bir yol izlemiştir. CHP Grup Başkanvekilinin Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmesini, ağır hakaretlere maruz kalmasını il örgütü olarak kabul etmiyoruz. Tüm örgütlerimizle hem Özgür Özel vekilimizin, hem de diğer vekillerimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

“KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN”

Özgür Özel’in açıklamaları birçok siyasinin kimyasını bozdu. Buna da son eklenen isim Recep Tayyip Erdoğan oldu. Cumhurbaşkanının Özgür Bey’i eleştirirken kendisine çeki düzen vermesini, kendisine bir bakmasını rica ediyoruz. Cumhurbaşkanı sadece bir partinin cumhurbaşkanı olamaz, 80 milyonun temsilcisidir. Şu an gelinen noktada neden partili cumhurbaşkanına karşı çıktığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çünkü ötekileştiren bir dil kullanan cumhurbaşkanının bu ülkede birlik ve beraberliği sağlaması mümkün değildir.

“BU TELAŞ NİYE?”

İkinci bir konu İYİ Parti ile dayanışmamız nedense AKP’nin ve MHP’nin kimyasını bozdu. Sizler demiyor muydunuz ‘İstediğiniz gibi ittifak yapın, biz ittifak yayası çıkardık. Siler de her türlü ittifakı yapabilirsiniz.’ Biz İYİ Parti’nin seçime sokulmama planlarını akıllı bir adımla boşa çıkardık. AKP ve MHP’nin bu konuda bu kadar telaşlanması niye? Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de demokrasiyi kuran ve içselleştiren partidir, AKP’ye de diğer partilere de demokrasi konusunda eşit mesafededir.

“MUHTAR OLAMAZ DENİRKEN CHP ÖNÜNÜ AÇTI”

2003’te sayın cumhurbaşkanı milletvekili bile değildi. Gazeteler ‘Recep Tayyip Erdoğan’dan muhtar bile olmaz’ diye manşet attı. Erdoğan’ın milletvekili, başbakan hatta cumhurbaşkanı olmasının önünü Cumhuriyet Halk Partisi açtı. Sayın Deniz Baykal o dönemde büyük bir demokratik tavır sergiledi. Bizim vekilimiz milletvekilliğinden oldu ve Erdoğan’a vekillik yolu açıldı. O zaman CHP’ye övgüler yağdırıyordunuz. Aynı şeyi İYİ Parti’nin seçimlere girmesini desteklediğimiz için yanlış olarak yorumluyorsunuz. Size gelince iyi, başkasına gelince kötü. Bir her zaman aynı çizgide yürümeye devam ediyoruz. Bu ilişkinin Güneş Motel ilişkisiyle uzaktan yakından alakası yok. İYİ Parti’ye geçen 15 arkadaşımız ne bakan olacak, ne de bir paye aldı. Arkadaşlarımız vatan ve ülke için bir görev kabul ettiler. Bugüne kadar FETÖ’nün bir numaralı adamı olan Hüseyin Gülerce de açıklama yapıyor. O önce kendi etik değerlerinin hesabını versin.

“SEÇİME HAZIRIZ”

Erken seçim bizim öngördüğümüz bir durumdu. Eylül ya da ekim ayında bekliyorduk. Fakat önemli bir karar alındı. Anlayamadık. Bu kadar erkene çektiler. Erken seçim konusunda mutluyuz. Ülke 16 yıllık AKP iktidarından 16 ay önce kurtulacak. Biz seçime hazırız. Endişemiz yok. Şubat ayında startımızı vermiştik. Sandık görevlilerimiz de hazır. 28 Nisan’daki Kayseri’deki il başkanları toplantısından sonra stratejiyi oluşturup gece gündüz çalışacağız. 8 Temmuz’daki ikinci turda da Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık hayallerine halkımızla birlikte son vereceğiz.

“ÖNSEÇİM YOK”

Takvimin sıkışıklığı nedeniyle önseçim yapamayacağız. Merkez yoklamasıyla adaylar belirlenecek. Bahçeli’nin önerdiği 26 Ağustos tarihi seçim tarihi olarak belirlenseydi yine önseçim yapacaktık. Ancak takvim çok sıkışık. O nedenle önseçimin olmaması son derece doğal. Kim vekil olur, kim olmaz, bizim önceliğimiz ülke. Önce ülke ve demokrasi diyoruz. Bu anlamda Genel Merkez’in aldığı her karara saygılıyız.

“ADAYIMIZ İLHAN KESİCİ”

Geçtiğimiz Pazar günü 17 ilçe başkanıyla toplantı yaptık. 15 ilçe başkanı ve il örgütü İlhan Kesici’nin cumhurbaşkanı adayı olması yönünde görüş bildirdi. Manisa il örgütü olarak da bizim adayımız İlhan Kesici’dir. Eğer başka isim konuşulursa ki Özgür Özel’in de adı gündeme geldi. O da bizim baş tacımız. Öyle bir durumda 17 ilçe başkanıyla acil bir toplantı yaparız. Yeniden değerlendirme yaparız. Manisa’dan böyle bir aday olursa tavrımız değişir. Özgür Özel’e örgüt kararıyla sonuna kadar sahip çıkarız. Biz her zaman örgüte ve insana inanıyoruz.

“SEÇİM İKİNCİ TURA KALACAK”

Seçim ikinci tura kalacak. Bu şimdiden net görünüyor. Her partinin kendi adayı var. Meral Hanım aday. HDP’nin adayı Demirtaş. AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan. Bizim adayımız da Mayıs ayı başında netleşecek. 4 parti kendi adayını çıkaracak. Bir adayın da ilk turda yüzde 51 alması mümkün değil. Gerçekçi olmak lazım. Seçim ikinci tura kalacak. 8 Temmuz’da da CHP’nin öncülüğünde ‘Hayır bileşenleri’ bu ülkeye demokrasiyi getirecek.

1 MAYIS’A DAVET

Manisalılara 1 Mayıs öncesi çağrıda bulunmak istiyoruz. Emekçi platformlarla 1 Mayıs günü saat 11.00’da Sultan Önü’nde toplanıp İşçi Bayramı’nı hep birlikte kutlayacağız. Manisalıları destek olmaya, emeğe sahip çıkmaya davet ediyorum.

ADAYLIK ÜCRETLERİ

Alaşehir’den bir doktorumuz var. Yönetici arkadaşımız Kamber Uğur istifa etti. İl olarak bütün adaylara eşit mesafedeyiz. Merkez yoklaması olduğu halde de 19 aday adayımız var. Önseçim olsaydı bu ikiyle çarpılırdı. Adaylık başvuruları 10 bin TL. Kadınlar için 5 bin TL. Engelliler için ise ücretsiz.”

Editör: TE Bilişim