CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, TBMM'ye verdiği soru önergesiyle, Manisa'da kaç kişide domuz gribi tespit edildiğini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlamasını istedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun 12 kişinin domuz gribinden öldüğünü açıklamasının ardından Manisa'nın Alaşehir ilçesinden 1 kişinin daha Salihli Devlet Hastanesi'nde H1N1 virüsünden yaşamını kaybettiğine önergesinde dikkati çeken Milletvekili Mazlum Nurlu, "Ayrıca Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesi ile bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenilmiştir. Grip salgını bugünlerde halk sağlığını tehdit eder boyutlara gelmişken koruyucu sağlık tedbirlerinin alınmasında geç kalınmış ve aşılara ilişkin olumsuzluklar vatandaşlarımızı tedirgin etmiştir" dedi.

Milletvekili Nurlu, bakan Müezzinoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

"Son bir yılda Manisa'da kaç kişi domuz gribi ve ilave hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmiştir? H1N1 virüsü nedeniyle karantina tedbiri uygulanan ilçe var mıdır? Manisa'da domuz gribi salgınının daha fazla can almaması için alınacak tedbirler nelerdir?" dedi.
Editör: TE Bilişim