Ülke genelinde ve Manisa’da Covid-19 salgınının giderek arttığını ve durumun endişe verici bir hale geldiğini belirten CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu atıl durumdaki hastane binalarının pandemi hastanesi olarak en kısa zamanda hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından kitlesel bulaşma dönemine geçildiğinin resmen açıklanmasının durumun vahametini ortaya koyduğunu söyleyen Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada,  Manisa’daki hastaların sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı yaşadığını ileri sürdü.

Önümüzdeki dönemde işlerin daha da kötüye gideceğinden endişe edildiğini savunan Bakırlıoğlu şöyle devam etti:

“Manisa’da bir vatandaşımız yoğun bakımda yer bulunamadığı için acil serviste hayatını kaybediyor. Bu aşamada yapılması gereken daha önce kapatılan resmi ve özel hastaneler ile hastane binası şartlarını taşıyan binaların pandemi hastanesi olarak hizmete açılmasıdır. Manisa ve ilçelerinde atıl durumda hastane binaları bulunmaktadır. Manisa’da eski Vatan Hastanesi 20 yoğun bakım ünitesi, tüm tıbbi cihaz ve ekipmanlarıyla birlikte hazır durumda ruhsatının aktifleştirilme aşamasına gelmiştir. Akhisar ilçemizde kapanan 75 yatak kapasiteli, 7 bin metrekare alana sahip Özel Doğuş Hastanesi binası boş durumdadır. Salihli ilçemizde Devlet Hastanesi kampüsü içerisine inşaatı tamamlanan huzurevi binası hazır durumdadır.

Manisa Şehir Hastanesi ve ilçelerde yeni açılan devlet hastaneleri nedeniyle kullanılmayan hastane binaları da bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı salgın süresince bu hastane ve binaları kiralayıp pandemi hastanesi olarak açabilir.”

Editör: TE Bilişim