Son dönemde hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirileri ile gündeme gelen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum" sözlerine ağır eleştiriler içeren cevaplar verdi, Temel fıkrası ile gönderme yaptı. "AYM kararları, isteyenin de, istemeyenin de kabul edeceği kararlardır" diyen Arınç, "AYM Başkanı'nı tebrik ediyorum. Ben Zühtü Arslan'ın yanındayım. Başarılı bir hukukçudur. AK Parti Anayasa Komisyonu'nda akademisyen olarak görev verdik" dedi.

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen "Dünden Bugüne Türk Siyaseti" konulu konferansta değerlendirmelerde bulunan Arınç, Erdoğan'a gönderme yaptığı Temel fıkrasını şöyle anlattı:

"Temel İdris'e borç vermiş. Lakin bir süre sonra borç inkâr edilmiş. Konu davalık olmuş. İdris mahkemede "Temel'i tanımıyorum" demiş. Temel çıldırmış; kendisinin tanınmaması hali vardır çünkü. Bunun üzerine Temel tarihi cevabı verir. "Ben de seni tanımayirum." Biz bu duruma gelmeyelim."

Arınç, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin olarak, "Başkanlık tartışmaları başka konuların önüne geçiyor. Türkiye için zarar olarak görürsem karşı çıkarım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim