Arınç, “KHK faciadır” açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arınç, “Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı. Bugün Iğdır’da yaptığım basın açıklamasında da belirttiğim gibi genel başkanımızı çok haklı buldum.” dedi.

“TARTIŞMALAR BİTSİN”

Yayına katılış amacını tartışmalara bir açıklık getirmek ve son vermek olarak ifade eden Arınç, “Bu cümle üzerinden yapılan tartışmaların bitmesi gerektiğini düşündüm. Bundan sonraki yapılan tartışmalarda, konuşmalarda, şahsım olarak şuna karar verdim, daha özenli olabilirim. Daha farklı kelimeler kullan bilirim. Bunu yapmak benim görevim. Bunu yapmadığım için birileri algı oluşturmaya çalışıyorsa onları da iyi niyetli kabul etmem. Dolayısıyla toplantıdan sonra bir metin de yayımladık. O da çok olumlu bir metin bana göre. Ama bilesiniz ki o akşam benim istifa ettiğim haberleri yayınlandı. Öyle bir şey yok. İnternette de bu tür haberler yer aldı. Bunu neden söylüyorlar? Cumhurbaşkanı ‘esefle karşıladım’ dedikten sonra, sayın grup başkanvekili de bunun arkasına sığınarak başka şeyler söylemiş. Herhalde Bülent Arınç gereğini yapacaktır. Zamanında çok gereğini yaptığım işler oldu. Ama bu konu üzerinde bana hiç kimse böyle bir teklifte bulunmadığı gibi ben de böylesine yüce bir görevden bu vesileyle ayrılmak bir düşüncenin içinde değilim.” dedi.

“ARAMIZI AÇMAYA ÇALIŞTILAR”

2014 yılında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ayrı düştüğü konular olduğunu hatırlatan Arınç, bunu fırsat bilen bazı kesimlerin hemen harekete geçtiğine vurgu yaptı. Arınç şöyle dedi:

“Ben 2014’ten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla bazı konularda hilafa düştüm. Birbirimizi suçlama noktasına geldik. Bunun müsebbibi de birtakım insanların çabalarıdır. Beni onun yanından uzaklaştırmak, onu izole etmek içim trollerle, bir takım gazeteci kılıklı adamlarla, parti içerisinden bazı kişilerle beni uzaklaştırma gayreti içerisinde oldular. Ondan sonra ben de kendime sadece twitter’da bir alan buldum. Bazı şeylere karşılık vermeye başladım. O takdirde parti içerisinde de bizim çevremizde de bir ayrışma oldu. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızın safında şüphesiz yer alanlar, ben ona karşıtmışım gibi düşünerek beni kötülemeye başladılar.”

MANİSA DETAYI… “YENİ YETMELER”

O dönemde Manisa’da yaşanan bir olayı da canlı yayında aktaran Arınç, ‘Birtakım yeni yetmeler’ olarak tanımladığı bazı kişilerin kendisine çullanmaya başladığını dile getirdi. Bu kişilerin kim olduğunu açıklamayan Arınç’ın Manisa’da büyük merak uyandıracak sözleri şu şekilde oldu:

“Çok güzel bir olay oldu, sadece onu söyleyeyim: Manisa, benim 50 yıllık siyaset yaptığım yerde birtakım yeni yetmeler bu fırsattan istifade ederek bana çullanmaya başlamışlar. Bir toplantıda çok ileri geri konuşuşunca şu anda milletvekilimiz olan Murat Baybatur kalkmış onlara şunu söylemiş: ‘Arkadaşlar bu kişiler kardeştirler. Bunlar sokakta birbirleriyle tesadüfen tanışmadı. 1978’den beri arkadaşlıkları var. Ağabey kardeş ilişkisi içerisindeler. Yarın onlar göreceksiniz yine kol kola olacaklar da size acıyorum, siz kaybedeceksiniz’ demiştir. Nitekim iki sene geçmeden bu gerçekleşti. Bugün de böyledir. Ben partimin hizmetindeyim. Cumhurbaşkanımın da yanındayım.

Editör: TE Bilişim