Manisa'da Şehzadeler İlçe Belediyesi tarafından yapılan Adnan Menderes Mahallesi'nde spor tesisleri ve kafeteryanın açılışı yapıldı. Açılış törenine Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Partili Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, milletvekili adayları ve mahalle halkı katıldı. Spor tesisi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, tesisin 5 ayda tamamlandığını belirterek, basketbol, futbol sahalarının ve kafeteryanın yer aldığı tesisin mahallelilere hizmet vereceğini kaydetti.
‘BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE SIRTIMIZI DÖNECEĞİZ'
Açılış töreninde konuşan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Partili belediyenin hizmetlerini övdü. Belediyelerin vatandaşlarla iç içe olduğunu dile getiren Arınç, " Başka belediyeleri bana sormayın. Hamdolsun Şehzadeler 10 üzerinden 10 alıyor. Bu mahallerimizde geçmişte büyük sıkıntılar yaşandı. Kendilerine hiçbir ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz. Biz kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. Teröre prim vermek şöyle dursun bizi birbirimize düşürmek isteyenlere sırtımızı döneceğiz. Seni kabul etmiyorum, ben bu ülkenin bir yurttaşıyım. Bizi birbirimize düşürmeye kimsenin haddi yok diyeceğiz. Yolumuza devam edeceğiz" dedi.
‘GENÇLER SPORLA MEŞGUL OLMALI'
Gençlere çok önem verilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, " Bu mahallelerde gençlerimizin sayısı çok fazla. Sayın Cumhurbaşkanı 3 ile başladı ama bu mahalleler 13'ü bulmuştu zaten. Maşallah sizin bir eksiğiniz yok. Gençlerimiz birbirleriyle kavga ederek, ideolojik kavgaların arasına girerek değil sporla meşgul olması lazım. Çok kabiliyetli gençlerimiz var. O kadar güzel gençlerimiz var ki. Gelecekler burada gencecik fidanlar yetişecek, büyüyecek. Sporla meşgul olmak insanın kendine karşı da görevidir. Hepimizin bize verilen bu emaneti en sağlıklı şekilde götürmeye mecburuz. Yerinde zamanında spor yapmakla, yürüyüş yapmakla, takım şuuruyla birlikte olmakta fayda var. Spor sadece futbol değildir. Özellikle hanım kardeşlerimizin gençlerimizin vücutlarının kıymetini bilmesi lazım. Allah öyle güzel bir nimet vermiş ki bize başkalarına baktığımız zaman şükürden aciziz. Gençler delikanlı çağlarında mutlaka sporla ilgilenmeli. Takım oyuncuları birbirine kızmak, birbirine yumruk atmaz. Çünkü birbirleriyle güçlü olduğu zaman işi kazanacağını bilir" diye konuştu.
KAHKAHAYA BOĞDU
1 Kasım seçimlerinde herkesin sandığa gitmesi gerektiğini dile getiren Arınç, hiçbir mazeret üretilmemesini istedi. Konuşmasında alkış bekleyen Arınç, beklediği alkış gelmeyince espri yaparak fıkra anlattı. Arınç, "Tam alkışın zamanı ne duruyorsunuz? Karadenizli aday olmuş. Nasıl konuşacağım demiş. Birisine demiş sen bana konuşma metni yaz, ne konuşacağımı bileyim demiş. Başlamış ‘aziz vatandaşlarım, bu seçimde adayınız oldum' falan orada da sessizlik yazıyor. Orada duracaksın milletin alkışlamasını bekleyeceksin. Yazılanı okuyacak ya bizimki orada durmuş şimdi sessizlik demiş. Sessizlik olur mu ya? Biz konuşuyoruz ne güzel laflar diyoruz. Vatan birlik, beraberlik diyoruz" dedi. Arınç'ın sözlerinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar kahkahaya boğuldu.
FENERLİ MAKASLA KESMEDİ, BEŞİKTAŞLI MAKAS İSTEDİ
Arınç'ın konuşmasının ardından spor tesisi ve kafeteryanın açılış kurdelesi kesildi. Burada Fenerbahçe takımının renklerinin yer aldığı makası gören Arınç, kendisine Beşiktaşlı makas istedi. Arınç'ın isteği üzerine siyah beyaz renklerden oluşan makas bulunarak dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.
FUTBOL SAHASINDA ŞUT ÇEKTİ
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından spor tesis ve kafeteryası gezildi. Futbol sahasında çocuklarla birlikte futbol oynayan Arınç, kaleye şut çekti. Birinci vuruşunda Arınç gol atamayınca ikinci şutunda kaleciye ‘gol ye' uyarısı yapıldı. Ardından Arınç ikinci şutunda kaleye topu gönderdi.
Editör: TE Bilişim